Milyen felületet érhetünk el a márvány padlóknál?

2021. június 23.
291
Milyen felületet érhetünk el a márvány padlóknál?

A természetes kövekből készült felületek sok embert ámultba ejtenek. A márvány például a mai napig a reneszánszát éli, ha padlólapról van szó. Ebből a gyönyörű burkolókőből nagyon elegáns padlólap alakítható ki, de akár exkluzív konyhapult is készíthető belőle. Különleges mintázatának és igen széles színskálájának hála, bármilyen otthonban vagy intézményben megállja a helyét. A márványból készült burkolatok kitűnő tulajdonságokkal rendelkeznek. Azonban mivel természetes anyagról van szó, a márvány esetében is törekednünk kell arra, hogy sokáig megőrizze eredeti állapotát és ne veszítse el exkluzivitását. 

KLINDEX márványcsiszolás: amikor a kőbe zárt csoda újjászületik


Cégünk idestova 25 éve foglalkozik a természetes kövek csiszolásával. A KLINDEX rendszere egy olyan csiszolási eljárás, amitől ragyogóan fényes lesz a márvány felülete, de mégis csúszásmentes. Ezt a módszert különösen ajánljuk akkor, ha az évek során a márvány felülete erősen megkopott, elveszítette eredeti szépségét, vagy ún. fogas állapotú lett.

Védelem és egy egyedibb külső az új márványburkolatok kialakításakor


Egy természetes kőburkolat esetében már a kezdetektől fogva hangsúlyt kell fektetni a védelemre. Habár egy kemény kőfajtáról van szó, egy kezeletlen márványfelület magába szívhatja a nedvességet. Egy teljes márványcsiszolással például egyenletesebb, összefüggőbb felület alakítható ki, amely segít az ellenállóképesség fokozásában is. A fényezőporos polírozást pedig akár önállóan is bevethetjük a márványfelületek védelmének fokozására. Ennek során egy speciális fényezőport dolgoztatunk bele a márványburkolatokba, ezáltal egyedülálló módon képesek leszünk felfényezni azokat. Ha pedig úgy tartja kedvünk, akkor a hagyományostól eltérő felületeket is megálmodhatunk maguknak. Ilyen lehet egy mattra csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) vagy gyönyörű selyemfényű megjelenés is. 

 
A márvány egyszerre szép és tartós
A márványt a szépsége mellett a tartóssága is vonzóvá teszi

Régi márványburkolatok új köntösben


A padlólapok azért vannak, hogy használjuk őket. Ez viszont egyet jelent azzal, hogy folyamatosan járunk rajtuk, koptatjuk, vagy épp takarítjuk. Nem csak a megelőzés miatt lehet szükség a felületek kezelésére, hanem akkor is, ha már réges-rég megkopott, fényét vesztette a márvány padlólap. A KLINDEX márványcsiszolás segítségével ebben az esetben is nagyon szép eredményeket érhetünk el. A csiszolás során különféle méretű gyémántszerszámokkal haladunk végig a felületen, attól függően, hogy mennyire karcos a felület, volt-e már csiszolva vagy mi a végső cél. Ha volt már csiszolva a padló, akkor gyorspolírozást alkalmazunk, ami jelentős megtakarítást fog eredményezni. Egy másik közkedvelt választás a kristályosítás. Az előbbivel ellentétben itt nem használunk vizet, hanem KLINDEX Kristallux kristalizáló folyadékot alkalmazunk. Ezáltal egy természetesebb fényt kap a felület, mivel a márványban lévő kálciummal reakcióba lépve kristályosodik fényessé a burkolat.

A KLINDEX csiszolórendszere tehát nemcsak felfrissíti a márvány kinézetét, de újra formába hozza a már megkopott, fényét vesztett kőpadlót. Extra védelmet szeretne, vagy csak még jobban kiemelné az eredetileg is csodaszép márvány felületeket? Keressen minket bizalommal!

Márványcsiszolás szolgáltatásunk

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!