Milyen időközönként érdemes elvégezni a márványcsiszolást?

2021. november 19.
22
elegáns, fényes padló

A márvány az egyik legelegánsabb választás, ha burkolat kialakításáról van szó. Ahogy azonban az életben semmi sem örök, a természetes kövek esetében is gondoskodnunk kell a megfelelő felületkezelésről. Sérült, kopott, fényét vesztett? A Klindex márványcsiszolás által máris új köntösben láthatja a burkolatot!

A rendszeres csiszolással jelentősen kitolható a felületek élettartama


Sokan választanak márvány burkolatot, hiszen egy gyönyörű és természetes kőfajtáról van szó. Kémiai összetétele mondhatni megegyezik a mészkőével, ámde az unalmas, szürke színek helyett egy sokkal izgalmasabb esztétikai élményt nyújtanak. A fehértől kezdve a vörös árnyalatain át, egészen a sötétebb színekig pompázhatnak. Habár a márvány burkolatok valóban nagy presztízsnek örvendenek, a megfelelő ápolás hiányában veszíthetnek eredeti bájukból. Mivel egy porózus anyagról van szó, ez egyet jelent azzal is, hogy könnyebben magukba szívják a felületre jutó nedvességet. A Klindex márványcsiszolás segítségével nagyon eredményesen küszöbölhetjük ki a márvány felületek gyengepontjait. 

Amennyiben a teljes márványcsiszolást választjuk, egy sokkal egységesebb, szebb és fényesebb felületet alakíthatunk ki. Egy csiszolással kezelt kőfelület pedig ellenállóbbá válik a szennyeződésekkel, sérülésekkel szemben is. A fényezőporos polírozást abban az esetben ajánljuk, ha tovább szeretnénk fokozni a felületek védelmét. 

A karbantartás gyakoriságának befolyásoló tényezői


A márvány tulajdonosoknak számolnia kell azzal, hogy még egy tökéletesen felcsiszolt padló kinézete is megváltozhat az idő múlásával. Éppen ezért, bizonyos időközönként érdemes újra felújítani a burkolatokat, és elvégezni legalább a felpolírozását. 

gyönyörű márványpadló
A rendszeres márványcsiszolással és polírozással sokáig örömünket lelhetjük a burkolatokban

A folyamatos gyalogosforgalom, a szennyeződések, a bútorok húzgálása, de még a hibásan elvégzett takarítás is megrövidítheti a csiszolt márványpadló élettartamát. A természetes kövekből készült burkolatok általában napi tisztítást igényelnek, azonban takarításuk nem történhet akármivel. Bizonyos tisztítószerek és vegyi anyagok sajnos idő előtti károsodásokat idézhetnek a felületen. Mielőtt tisztítószert vásárolnánk, ellenőrizni kell, hogy megfelelnek-e a márvány felületére. Az erős dörzsölés koptathatja a fényezést, a túl savas vagy lúgos anyagok pedig helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a felületen. A gépi takarításnál figyelni kell arra, hogy a kefék, sörték alkalmasak legyenek a polírozott márványon. Ha nem csiszolt márványra való eszközöket választunk, azzal szintén megsérthetjük a burkolatot. 

A karbantartás gyakoriságát nagymértékben meghatározza az is, hogy milyen igénybevételnek kitett helyen van a burkolat. Kisebb forgalmú helyen, általában hosszú évekig nem szükséges hozzányúlni a felcsiszolt márványpadlóhoz. Ezzel ellenben egy olyan helyen, ahol naponta akár több ezer lábnyom is átkelhet a burkolat felületén, ott hamarabb számolnunk kell a felület sérülésével, és a fényességi szint kopásával.

Elérkezett a következő karbantartás ideje?
Nyugodtan bízza ránk a márványfelületek helyrepofozását!

Ajánlatkérés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!