Betoncsiszolás

Egy tetszetős megjelenésű, és minden szempontból megfelelő padló, elengedhetetlen részét képezi a mindennapi életünknek, legyen szó magánjellegű-, ipari-, vagy közösségi felhasználásról. Az alapvető funkcionalitás mellett egyre jobban előtérbe kerül a megjelenés is, hiszen egy megfelelően karbantartott, fényesre csiszolt beton padló, nemcsak esztétikailag lehet szemet gyönyörködtető, de különös előnyökkel is kecsegtethet.

Betoncsiszolás, hiszen egy beton padló rendkívüli előnyökkel jár

Miért olyan népszerű eljárás a beton csiszolása?


A betoncsiszolást már több évtizede űzik a mesteremberek, azonban ekkor még csak olyan kezdetleges szerszámok voltak a birtokukban, amelyeket eredetileg kő felületre találtak ki. Az idő múlásával, és eme ősi mesterség magasabb szintre emelésével már különféle csiszolókorongokat fejlesztettek ki a betoncsiszolás elvégzéséhez. Ma már szerencsére olyan, direkt erre a célra szánt betoncsiszoló eszközök és gépek állnak a rendelkezésünkre, melyek segítségével a tökéletes csiszolt beton padló létrehozása már egy rutin eljárásnak számít.

Ajánlatkérés betoncsiszolásra

A 21. században a betoncsiszolás egy olyan innovatív módszerré nőtte ki magát, mellyel nemcsak esztétikussá tehetjük a beton padlólapokat, de erősen elhasználódott felület esetében is elhagyhatjuk annak lecserélését vagy újbóli burkolását. Így tehát, ma már számos magánjellegű, ipari vagy közösségi célra szánt intézményben köszönhetnek vissza ezek a gyönyörűen megmunkált, csiszolt betonpadlók. Az egyik ilyen közkedvelt innovatív módszer a Klindex által kifejlesztett SUPER CONCRETE betoncsiszoló rendszer.

Milyen típusú beton padló esetében érdemes felkeresni minket?


Mivel a beton egy hihetetlen keménységű anyag, így valamennyi cement alapú beton padló megmunkálható a Klindex betoncsiszoló rendszerével, még abban az esetben is, ha némi szintkülönbség vagy egyenetlenség is számításba kerül. Ezek a néhány mm-es egyenetlenségek, akár önmaguktól is kiegyenlítődnek a betoncsiszolás során. Abban az esetben sem kell kétségbe esni, ha a betonpadló korából fakadóan elöregedett, foltos, vagy éppen repedezett: egy olyan sima és gyönyörű kinézetet kap majd a beton padló felülete a folyamat végére, mintha csak új lenne.

A betoncsiszolás rendkívül sokféleképpen elvégezhető
A fényesség erejének kiválasztása és az esetleges színezőanyagok használatának köszönhetően, rendkívül sokféle variációban végezhető el a beton csiszolása!

Egy fényesre csiszolt betonpadló egy minimális takarítással, gyakorlatilag korlátlan ideig képes megőrizni felületi fényét. Nem lesz már többé szükség különféle extra bevonatokra és karbantartási munkálatokra ahhoz, hogy sokáig megőrizhessük a beton padló esztétikus kinézetét. Így hát érdemes ilyenkor mérlegelni, hogy a régi beton padlólap lecserélése vajon milyen költségekkel járhat egy betoncsiszolás megrendeléséhez képest?

Mitől függ a betoncsiszolás ár?


A betoncsiszolás ár több tényező alapján kerül meghatározásra, így minden esetben egy személyre szabott árajánlat keretein belül valósul meg a pontos árkalkuláció. A munkafolyamatok árát befolyásolhatja a megmunkálandó felület nagysága, minősége, illetve a betoncsiszolás ár kalkulációjába beleszámíthatnak olyan tényezők is, mint az előzetes javítási költségek. Nem mindegy az sem, hogy egy olyan csiszolt beton felületről van szó, amely korábban átesett már hasonló beavatkozáson, vagy egy még érintetlen, és eredeti állapotában lévő padlóról.

A betoncsiszolás ár alakulásáról, és annak minden egyéb részletével kapcsolatban, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén! Vagy az egyedi árajánlatért töltse ki a weboldalunkon található űrlapunkat, és kollegáink a lehető legrövidebb idő megkeresik Önt!

Ajánlatkérés

Az egyedülálló Klindex betoncsiszoló rendszerével Ön is nyugodtan hátra dőlhet!

Mi is az a KLINDEX SUPERCONCRETE rendszer?


A SuperConcrete egy innovatív, környezetbarát betoncsiszoló rendszer, amely a KLINDEX által került kifejlesztésre és bármilyen cementalapú betonpadlón alkalmazható. A SuperConcrete rendszerű betoncsiszolás még a régi, töredezett, porózus, foltos és elhasználódott betonfelületek átalakítására is alkalmas. Ezek az aljzatok olyan csiszolt betonná válnak, melyek különösen ellenállóak, olaj- és szennyeződés tűrőek és könnyen takaríthatóak. Megjelenés szempontjából a csiszolt betonfelületek lehetnek egyszerű, matt, vagy akár egészen fényes, márványszerű megjelenésűek is. Mindhárom kivitel eredménye egy megerősített csiszolt betonpadló.

A csiszolás folyamata:

Először durva csiszolással eltüntetjük a padlón található egyenetlenségeket. Majd egyre finomabb szerszámokkal folytatjuk a munkát. Betoncsiszolás közben betonkeményítést is alkalmazunk annak érdekében, hogy megerősítsük a padló ellenálló képességét. A felületkeményítés egy folt- és olajálló, kemény, könnyen takarítható padlót eredményez. Csiszolás után következik a polírozás, majd az egész folyamatot egy impregnálással zárjuk. Ezáltal a felület víztaszítóvá és csúszásmentessé is válik.

Gondolkodjon az innovatív és stílusos megoldásokban!


A SUPER CONCRETE betoncsiszoló rendszer segítségével a megrendelőnk dönthet arról, hogy betonpadlója milyen felületet kapjon, a letisztult matt kinézettől kezdve, egészen a ragyogóan fényes árnyalatig. Sőt, mi több, a BETON COLOR DYE színezőanyagok bevetésével egy felesleges, extra réteg létrehozása nélkül alakíthatja kedvére a járólap kinézetét. Végezetül pedig, bármelyik típusra is essen a választásunk, biztosak lehetünk benne, hogy az elkészült csiszolt beton padló nemcsak impozáns megjelenésével vesz majd le minket a lábunkról, de gazdaságosságát és funkcionalitását tekintve is kiemelkedő lesz majd.

A SUPER CONCRETE betoncsiszoló rendszer palettájából kapásból 4 különböző eljárás közül találhatjuk meg a nekünk legmegfelelőbbet. Így tehát a SuperConcrete „PREMIUM”, SuperConcrete „TERRAZZO EFFECT”, SuperConcrete „BASIC” vagy a SuperConcrete „HS” megoldások között körbe nézve, a legkülönfélébb típusú és minőségű beton padlók csiszolására is találhatunk majd kézenfekvő megoldást.

A betoncsiszolás során Ön választhatja meg azt, hogy mely fényességi szint felel meg az épület adottságaihoz vagy csak a saját esztétikai elképzeléseihez. A SUPER CONCRETE betoncsiszoló rendszer kínálatában olyan megoldást is találhatunk, amellyel a beton padló egy szuper fényes felületet kaphat. Mivel ez a tükörfény leginkább egy csiszolt márványra fog emlékeztetni, így ez egy remek alternatíva lehet azon magánszemélyek vagy cégek számára, akik ugyan nem engedhetik meg maguknak az eredeti márvány vagy gránit padlót, de ők is ugyanúgy szeretnék egy ragyogóan fényes felülettel gazdagítani az épület kinézetét.

A KLINDEX SuperConcrete technológia hazai képviselőjeként széles megoldási lehetőségeket kínálunk betoncsiszolás terén: legyen szó régi, öreg repedezett betonról, vagy új és régi ipari betonpadlóról, vagy új és régi kéregerősített betonpadlóról.

Kínálatunk:


SuperConcrete "PREMIUM"
Betoncsiszolás ár függ a felhasználási területtől
 • Kéregerősített betonpadlók csiszolása tükörfényes kivitelben
 • Teljes csiszolás a durvázástól a polírozásig
 • szinezhető
 • olaj- és vegyszerálló
 • teljesen sima, csúszásmentes felület
 • Klindex SuperConcrete „hightech” megjelenés
 • könnyen takarítható
SuperConcrete "Terrazzo Effect"
Csiszolt beton, ami olaj- és vegyszerálló
 • TERRAZZO padlókhoz hasonlítható felület, mivel a betonban található kövek a csiszolás során láthatóvá válnak
 • Teljes csiszolás a durvázástól a polírozásig, tükörfényes felülettel
 • szinezhető
 • olaj- és vegyszerálló
 • teljesen sima, csúszásmentes felület
 • könnyen takarítható

SuperConcrete "Basic"

Betoncsiszolás, mivel a csiszolt beton rendkívül könnyen takarítható
 • TERRAZZO padlókhoz hasonlítható felület, mivel a betonban található kövek a csiszolás során láthatóvá válnak
 • Teljes csiszolás a durvázástól a polírozásig, matt felülettel
 • szinezhető
 • olaj- és vegyszerálló
 • teljesen sima, csúszásmentes felület
 • könnyen takarítható
SuperConcrete "HS"
Betoncsiszolás, ha minőségi, rendkívül tartós padlót szeretne
Gyorspolírozási eljárás korábban csiszolt betonpadlókhoz és kéregerősített betonokhoz. Tökéletesen sima felület – visszaállítja a padló fényét – olaj- és vegyszerálló. Könnyen takarítható felület.

Mitől kiváló a Klindex SuperConcrete rendszer?

 • Mivel a betoncsiszolás során eltávolítjuk a beton felső rétegét, az ún. cementtejet, nem porzik a padló.
 • Ellenáll az olajoknak és különböző vegyszereknek.
 • Ellenáll a mechanikai hatásoknak (nehezen karcolódik)
 • Teljesen sima, könnyen takarítható felület
 • Csúszásmentes
 • Nincs több, egymáshoz ragasztott réteg a padlón, tehát: nem válik el a burkolat, nem hólyagosodik fel a gyanta.
 • Színezhető, a festék beivódik a felületbe, nem képez a padlón egy újabb réteget.
 • Környezetbarát, zöld technológia. Nem használunk környezetre vagy egészségre káros anyagokat, nincs szálló por.
 • Gazdaságos: kevesebb takarítószert és – eszközt kell használni, a világításhoz kevesebb energiát fogyasztunk, nem kopnak a targoncakerekek és nem hagynak nyomot a padlón.

A csiszolt beton padló rendkívüli előnyökkel jár

                                           

Betonpolírozás

A betonpolírozás, ha úgy tetszik egy finomabb gyémántszerszámokkal végzett, betoncsiszolás. Lehetőség van kizárólag finomcsiszolásra, betonpolírozásra is, de csak abban az esetben, ha az adott padlót korábban már csiszolták, vagy a kialakított burkolat kéregerősített, speciális kopóréteggel ellátott, betonpadló. Ebben a két esetben a padló aktuális minőségének, illetve a korábbi kialakításának köszönhetően, gyorsabb, finomabb eljárásokkal felújítható, polírozható. Polírozásról lévén szó, a polírozott beton megjelenése ezt követőn rendkívül fényes, esztétikus lesz.

Betoncsiszolás lépései

Betoncsiszolás különböző polírozási eljárásokkal

Cégünk kínálatában szerepel két olyan, kifejezetten kéregerősített betonok, és korábban már csiszolt padlók számára kifejlesztett betonpolírozási eljárás, melyek az eredeti sokfázisú betoncsiszolási munkákhoz szükséges idő és költségek töredékéért kínál megoldást. Az egyik High Speed (nagysebességű) gépekkel és a KLINDEX által kifejlesztett betonpolírozó gyémántkorongokkal, a KING CONC padekkel végzett gyorspolírozás, a másik a KLINDEX SuperConcrete betonpolírozáshoz használatos finom, műgyanta kötéses gyémántszerszámokkal történik. Az eljárások közti különbségekről, költségekről kérjen felvilágosítást technológusainktól!

Betonelőkészítés, bevonateltávolítás

Műgyanta, ragasztók, és egyéb bevonatok eltávolítása a Klindex felület előkészítő szerszámaival.Cégünk vállalja már korábban igénybe vett, betonpadlók megrongálódott burkolatainak (feljött műgyanta bevonatok, burkolólapok eltávolítása után ottmaradt csemperagasztó, lakkok, festékek) eltávolítását. A Klindex felület előkészítő szerszámainak és betoncsiszoló szerszámainak kombinációját használva beton felületekre kifejlesztett, DCS üzemmódú gépeinkkel néhány fázisban eltávolítjuk a rongálódott bevonatokat, előkészítve a felületet az új burkolat fogadására. A beton előkészítést követően a fogadófelület olyan minőségű lesz, amely alkalmassá teszi az Ön által használni kívánt burkolat telepítésére.

Betoncsiszolás felület előkészítő lépései

Miért válassza a Klindex rendszerű felület előkészítést?

 • időt takaríthat meg, hiszen maximum néhány lépésben eltávolítjuk az előző burkolatot, bevonatot, és ezzel egy időben alkalmas lesz a felület az új burkolat fogadására
 • Klindex felület előkészítés után nincs szükség más aljzatkiegyenlítő anyagra, a beton előkészítést követően sík aljzatot kap
 • a Klindex beton előkészítési eljárása 30-50%-al hatékonyabb a szemcseszóró – és marógépek nyújtotta teljesítménynél
 • a felület előkészítés végig, a falszélek mentén is, így a teljes betonfelületen alkalmazható
 • az általunk kezelt felület szakítószilárdsága ~4.6 MPa, míg a szemcseszórt felületeké ~3.8 MPa

Betonjavítás

Magyarországon sok esetben találkozunk elhasználódott, sérült, töredezett, felfagyott betonaljzatokkal. Ezek a betonjavításra váró felületek vagy a hibás karbantartása, a túlzott igénybevétel, vagy az elhasználódás tüneteit hordozzák magukon. Sok esetben tökéletes megoldás a padlóburkolatok rehabilitációja, az általunk kínált betonjavító technológiákon keresztül. A technológia hibátlanul beválik minden olyan felületen, ahol a teljes burkolat eltávolítása, majd telepítése nem megoldható, illetve ott, ahol a költséghatékonyság fontos szempont.

A betoncsiszolás a sérült betonaljzatok kijavításával kezdődik

Betoncsiszolást megelőző betonjavítás folyamata

A betonjavítás folyamata:

 • hibás, sérült rész eltávolítása egészen az ép betonig, betonszerkezetig
 • megfelelő alapozó anyagok, adalékok alkalmazása
 • a pótlás mértékétől függően speciális, kétkomponensű betontömítő anyagunk, vagy más betonjavító anyagok felhordása a hibák javítása érdekében
 • megfelelő felületkezelés, impregnáló anyagok

Betonjavítás

ULTRATOP padlók

MAPEI ULTRATOP zsákos betonból készített magas keménységű lakossági, üzleti és ipari betonpadlók

Az ULTRATOP egy rendkívül kemény, a betonok, zsákos anyagok között homogén felületet eredményező, önterülő padlóburkoló anyag. Használatának köszönhetően a kéregerősített csiszolt betonok felületénél is homogénebb, kevésbé szemcsés, fényes felület készíthető. A megfelelő – a beton padló használatához, igénybevételéhez mért – impregnáló szer alkalmazása után pedig nem csak egy rendkívül kemény, ellenálló, hanem olajokkal és a vízzel szemben is védett padlót kapunk. Elérhető TÖRTFEHÉR, ANTRACIT SZÜRKE, és SÖTÉT BÉZS színekben.

Cégünk Magyarországon egyedülállóan a gyártóval, a MAPEI Kft.-vel, együttműködve végzett tesztelések után vállalja ULTRATOP dekorbeton padlók készítését egészen az öntéstől a csiszoláson át a polírozásig és impregnálásig. Az anyag tulajdonságainak köszönhetően alapvetően egy fényes hatású beton padló születik, melynek fénye KLINDEX technológiájú betoncsiszolással, a megrendelő igényeinek tükrében, tovább növelhető.

ULTRATOP dekorbeton padló fényes kivitelben, családi házban és szupermarket raktárában

Csiszolt beton padlók lakossági, üzleti és ipari felhasználásra

Csiszolt beton MAPEI ULTRATOP zsákos betonból

Betoncsiszolás - miben másabb egy ULTRATOP padló, mint egy hagyományos csiszolt beton padló?


Miben másabb egy ULTRATOP padló, mint egy hagyományos beton padló?

Olyan helyeken is alkalmazható, ahol a szintezés nem engedi az 5-6 cm-es, már csiszolható új betonréteg vastagságot. A minimális, csiszolható vastagság 1,2 cm.

Betoncsiszolás és alkalmazási területei

Hol alkalmazhatók az ULTRATOP beton padlók?

 • ipari létesítmények
 • üzleti épületek
 • lakosági terek

Milyen színekben érhető el?

 • tört fehér
 • antracit szürke
 • sötét bézs

Tulajdonságok:

 • extrém keménység
 • homogén megjelenés
 • vékony rétegben is alkalmazható
 • tört fehér színben is elérhető
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!