Márvány tisztítás, márványcsiszolás, és polírozás

A márvány tisztítása és a márványcsiszolás elengedhetetlen az igényes és elegáns megjelenéshez

A márvány, hosszú évszázadok óta, az igényes és elegáns megjelenésű épületek egyik legközkedveltebb választása!
Ha mi is rajongunk érte, és igazán hosszútávon gondolkozunk, akkor csak a márvány tisztítása, azaz a rendszeres márványcsiszolás és márványpolírozás munkafolyamatai segítségével őrizhetjük majd a márványburkolat eredeti szépségét és báját.

Miért fontos a márvány tisztítása, a márványcsiszolás, és a rendszeres karbantartás?


A márvány az egyik legnemesebb kőfajta, amelyet előszeretettel használnak a különböző épületek, padlóburkoló anyagaként: nem csak impozáns megjelenésével lopta be magát a szívünkbe, de gyakorlatilag bármilyen épületet, azonnal dekoratív megjelenésűvé varázsol. Ha pedig valaki a márványt választja, akkor egy hosszú ideig helytálló burkolat mellett teszi le a voksot: abban az esetben, ha a márványcsiszolás vagy márványpolírozás munkafolyamatával bizonyos időközönként megajándékozza ezt a lenyűgöző anyagot. A gondos törődést pedig a márvány is meghálálja majd!

Ajánlatkérés márvány felújításra

Habár a márvány egy tömör szerkezetű anyag, ha padlóburkolat készül belőle, akkor napi szinten, akár több száz, vagy ezer emberi lépést is el kell bírnia.
 

Miért szükséges a márványcsiszolás feladatait elvégezni?

A márványpadlót érő folyamatos terhelés eredményeképpen egy idő elteltével, az eredetileg ragyogó fényű és kinézetű felület, különféle sérülésekkel vagy karcolásokkal lesz tele. A kopás 2 okból is problémát jelent: egyrészt a márványpadló felülete mattá válik, elveszíti a ragyogását-és ezzel együtt az esztétikus megjelenését is. Másrészt a kopott, sérült felület teret ad a további romlásoknak-csakúgy, mint egy hétköznapi példával élve: a sérült fogzománc esetében. Nem kell azonban kétségbe esni, hiszen a márvány tisztítása és karbantartása a márványcsiszolás segítségével ma már egy kiforrott,  precíz és megbízható technológia, amely csodás végeredményt nyújt.

Márványcsiszolás kiváló minőségben szakembereink által

Ha kiváló minőségben elvégzett márványcsiszolás és polírozás, vagy csak a márvány tisztítása a cél, akkor a legkiválóbb szakembereink és eszközeink bevetésével indulunk útnak!

Tudta? Minden márványtípus esetében eredményes felújítási eljárás a márványcsiszolás


A márvány az egyik legelegánsabb burkolókő, kedveltsége a kifinomult mintázatának, és rendkívül széles palettán elérhető színváltozatainak is köszönhető. Legyen szó vörös, fehér,szürke,bézs,fekete,carrarai,sárga,lila, vagy egyéb változatokról, a változatos erezetek minden felületet egyedivé varázsolnak! Megnyugtató tudnunk, hogy legyen szó bármilyen színű, vagy típusú márványpadlóról, a kopás mértékének megfelelő márványcsiszolás technikával a márványburkolatok felújíthatóak!

Milyen egyéb veszélyek leselkedhetnek a márvány felületére?


Az igazi márvány járólap magasabb szintre emeli az otthonunk megjelenését, akárcsak a közintézmények, szállások, gyárak, vagy egyéb épületek esztétikuma esetén. Azonban bárhol is legyen lefektetve a márványpadló, az épület terheltségének megfelelően a kopás veszélye is fennáll:

  • A cipőtalpakon behordott sár, a gumifogak közé akadt homok és kavics csiszolópapírként működik a márvány felületén, és annak folyamatos karcolódásához vezethet. Azonban nem ez az egyetlen dolog, amivel sérülhet a márvány felülete, és ami a márványcsiszolás felé terelheti gondolatainkat.
  • A mechanikai sérülések további forrása a különféle bútorok, asztalok vagy székek mozgatása miatt keletkeznek, abban az esetben, ha a használatukkor nem emeljük fel azokat, hanem végigtoljuk azokat a márvány felületén.
  • Akár az otthonunkról van szó, vagy egy szállásadó intézményről, vagy középületről, az emberi tényező mindig együtt járhat a balesetek okozta felületi sérüléseknek: a vendégek által a márványra felhordott kenőolaj, a zsíros anyagok átszívódhatnak akár az egész márványlap keresztmetszetén is-kár végleges károsodást okozva.
  • Hasonló a helyzet a savas dolgokkal is: a vas, cukros gyümölcslevek, a szénsavas italok, az alkohol vagy a nem megfelelően megválasztott  maró hatású tisztítószerek szintén kárt tehetnek a felület fényezésében, ha nem töröljük le a szennyeződést azonnal.

Tisztítási tanácsunk: a márvány tisztítása, felújítása, a márványcsiszolás feladatát a felület terheltsége alapján, meghatározott időközönként ajánlott elvégeztetni!

Márvány, mészkő és terrazzo padlók csiszolása és polírozása


Cégünk több mint 25 éve foglalkozik természetes kövek csiszolásával. Fő profilunk a márványcsiszolás, a mészkő és terrazzo padlók felújítása, eredeti, természetes fényük visszaállítása. Bármilyen természetes kőburkolat felújítására, csiszolására alkalmas munkavállalói és géppark háttérrel állunk rendelkezésére! Így tehát nem csak rövid határidővel és garanciával vállaljuk a különféle természetes kőburkolatok gondozását, de a legfinomabb márványpolírozás munkafolyamatától kezdve, a márványcsiszolás feladatain át, a rendszeres karbantartást, sőt még a teljes felújítási munkálatokat is igénybe veheti nálunk!

Márvány tisztítása a márványcsiszolás segítségével szükséges természetes, eredeti fényük visszaállításához

Mi az, ami jellemez Minket?

Országszerte, személyesen megtekinthető referenciák, és az elvégzett munkákra vállalt garancia!
A kapcsolatfelvételt követően, a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk és árajánlatot teszünk az előttünk álló projektre. Mivel a minőségi munka és az ügyfél elégedettség kiemelkedően fontos számunkra, ezért cégünknél, minden esetben a legmodernebb technológiák alkalmazásával, és egy rendkívül fejlett gépparkkal állunk a rendelkezésére.
A magasan képzett és megbízható szakembereink, illetve a munkájukat segítő, dinamikusan fejlődő eszközparkunk pedig egyben garancia is a kiváló minőségben elvégzett munkáinkra.

A Klindex technológia magyarországi képviselőjeként – természetesen – Klindex technológia alkalmazásával dolgozunk, és kizárólag Klindex szerszámokat használunk a padlócsiszolás során. A Klindex rendszerű csiszolást tartják " A legjobb padlócsiszolási rendszernek a világon” . Ha a márvány tisztítása, a márványcsiszolás, vagy annak karbantartása a cél, akkor válassza a Geomárvány Kft-t!

Ajánlatkérés

Márvány, mészkő és terrazzo padlók teljes felújítása


Teljes csiszolást javaslunk olyan padlókon, amelyek felülete az évek-évtizedek elhasználódott, vagy a burkolás során ún. fogas lett a padló.
Ezekben az esetekben első lépésként síkba csiszoljuk a felületet, majd egyre finomabb szemcsézetű gyémántszerszámokkal elvégezzük a teljes csiszolást. Ez 8 és 10 közötti lépést jelent a padló minőségének függvényében, majd befejezésül polírozzuk a padlót.

Márványcsiszolás eltérő megjelenésű felületekkel, az Ön igényeinek megfelelően!

Gyakran hasznos lehet újonnan burkolt márványpadló esetén is a teljes csiszolás, mert szép, összefüggő felületet ill. mintázatot lehet elővarázsolni ebből a nemes anyagból. A fugák láthatósága elenyésző lesz, a látvány egy nagy táblákból készült padlót idéz. Természetesen követve a megrendelői igényeket a teljes csiszolásnál lehetőség van: matt csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) és selyemfényű megjelenésre is!

Márvány tisztítása és a márványcsiszolás mellett további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Megrendelőink számára a teljes csiszolás mellet további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Márványcsiszolás és polírozás professzionálisan!


Márványcsiszolás, márványpolírozás technikusaink segítségével

Gyorspolírozó rendszerünket olyan felületekre ajánljuk, ahol korábban például már volt csiszolva a padló vagy a megrendelő nem ragaszkodik az ún. fogasság megszüntetéséhez, nem kell síkba csiszolni a padlót. Ebben az esetben elegendő ez a hihetetlenül innovatív KLINDEX gyorspolírozó rendszer. Ez a speciális technológia csupán víz és a gyémántszemcsét tartalmazó korongok segítségével varázsolja újra fényessé az elkoszolódott, karcos, fényét vesztett felületeket. Ez a technológia 40-60 %-os megtakarítást jelent a hagyományos márványcsiszolás technikához viszonyítva. Kérje technikusaink segítségét!

Márvány és mészkőpadlók kristallizálása


Márvány tisztítása kémiai úton

Kristallizálás/kristályosítás: kémiai úton történő polírozás. Előszeretettel használják Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban és minden olyan országban, ahol hagyományosan sok márványburkolat található. Napi karbantartásra is elterjedt alkalmazási forma.

A folyamatröl röviden:

A munkavégzés egytárcsás polírozógéppel, acélgyapottal és a KLINDEX Kristallux kristalizáló folyadékával történik. Ennél a technológiánál nem használunk vizet.  A padló – a csiszolással ellentétben nem mechanikai fényt kap, hanem a kristalizáló folyadék reakcióba lép a márványban található kálciummal és ez keményíti meg és kristályosítja fényessé a márvány felületét.

Fényezőporos polírozás


Márvány tisztítása fenyezőporos polírozási eljárással

Nagyon elterjedt és kedvelt technológia a polírozáshoz. Padlócsiszolás befejező fázisaként, önálló polírozásként és a márvány ill. mészkőfelületek megóvására használjuk. A KLINDEX Polish KP92 ill. KP85 fényezőporait vízzel keverjük, hígítjuk.  A krémes állagúvá hígított fényezőport a KLINDEX Discolux korongokkal és egytárcsás polírozógéppel be- és eldolgozzuk a márványpadló felületén, amíg elérjük a kívánt fényes hatást.

Görög Nagykövetségen lévő márványpadló teljes csiszolása és polírozása a Geomárvány Kft. kivitelezésében

Letöltések
teszt
gds
Letöltés(png, 111.20 KB)
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!