MÁRVÁNY06

PROFESSZIONÁLIS MÁRVÁNY ÉS MÉSZKŐPADLÓ FELÚJÍTÁSI MEGOLDÁSOK 

A Geomárvány Kft. több mint három évtizedes tapasztalattal büszkélkedhet a márvány és mészkőpadlók szakértő csiszolásában és felújításában. Minden egyes padlófelület egyedi kihívást jelent, és mi testre szabott megoldásokat kínálunk, hogy az Ön padlója ismét régi fényében tündököljön. 

Márvány és mészkőcsiszolás: 

A meglévő padlót csiszoljuk és polírozzuk 8-10 különböző finomságú gyémánttal, aminek a végeredménye egy teljesen sík és tükörfényes felület lesz. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ


Finomcsiszolás és polírozás:

Amennyiben nem elvárás a lapok közötti szintkülönbségek összecsiszolása, akkor ezt az eljárást javasoljuk, mert itt is eltűnnek a karcok és tükörfényes lesz a végeredmény. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ


Polírozás:

Amennyiben csak azt szeretné, hogy újra tükörfényes legyen a padlója és nem szükséges a mélycsiszolás, akkor válassza a polírozási szolgáltatásunkat. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ


Antikolás:

Speciális antikoló keféinkkel egyedi megjelenést a struktúrát adunk a márvány és mészkőpadlóknak. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ


Csúszásmentesítés: 

Biztonságosabbá tehetjük a járófelületeket csúszásmentesítő kezelésekkel, melyek nem veszélyeztetik a padló esztétikáját, de növelik a biztonságot. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ


Miért válassza a Geomárvány Kft-t a márvány felújítására és csiszolására? 

 Több évtizedes tapasztalat: Cégünk több, mint 30 évvel ezelőtt kezdet foglalkozni a különböző természetes kövek csiszolásával és szakembereinket mindig legújabb technológiákra képezzük ki, hogy Önnek csak a legkiválóbb szolgáltatást nyújthassuk. 

 Legkorszerűbb technológia: Gépparkunk a legfrissebb és leghatékonyabb márványcsiszolási és -polírozási technológiákat foglalja magába, biztosítva a gyors és kifogástalan munkavégzést. 

 Személyre szabott megoldások: Minden márvány felület egyedi, és minden ügyfelünknek személyre szabott árajánlatot adunk, hogy az igényeikhez a leginkább megfelelő megoldást nyújthassuk. 

 Egyedülálló technológia: A legmodernebb csiszológépeinkkel garantáljuk a tartós és kiemelkedő eredményeket. 

 Gyors és hatékony munkavégzés: Saját, nagy kapacitású gépparkunkkal minden méretű márvány és mészkőcsiszolási projektet rövid határidővel és magas minőségben hajtunk végre. 

 Környezetbarát megoldások: Modern és környezettudatos megoldásainkkal a márványpadlója nem csak lenyűgözően fog kinézni, hanem fenntartható is lesz. 


Bízza a profikra márványfelületeinek csiszolását és felújítását, és élvezze a minőségi, tartós és esztétikailag vonzó padlófelület minden előnyét. Vegye fel velünk a kapcsolatot a Geomárvány Kft. weboldalán keresztül, és kérje személyre szabott árajánlatunkat már ma! 


Teljes csiszolás és polírozás, avagy a kompromisszummentes márványfelújítás 

4

A márványfelújítás során a teljes csiszolást ajánljuk azokra a padlókra, amelyek évek vagy évtizedek alatt elhasználódtak, vagy burkolás során egyenetlenek lettek.

A felújítási folyamatot a felület síkba csiszolásával kezdjük, aztán finomabb gyémántszerszámokkal fokozatosan hajtjuk végre a teljes csiszolást, ami akár 8-10 lépésből is állhat, a padló minőségétől függően.

A folyamat végén polírozzuk a felületet, hogy visszaadjuk eredeti fényét és simaságát. Természetesen a polírozás után impregnáljuk a felületet. 

Egyedi megoldásaink az ügyfél igényeinek megfelelően  

Tudjuk, hogy minden ügyfél igénye egyedi, ezért a teljes csiszolást különböző megjelenésekkel kínáljuk: legyen az matt, selyemfényű, illetve a tükörfényes végeredmény. Újonnan burkolt márványpadló esetén különösen ajánlott a teljes csiszolás, mivel így érhető el az egységes megjelenés, amely a nagy táblák látványát kelti. 

Ajánlatkérés márvány felújításra

Finomcsiszolás és polírozás, avagy a legegyszerűbb megoldás, ha nem elvárás a felület sík csiszolása 

4

Ezt a megoldásunkat a már korábban csiszolt, vagy az ún. fogasság megszüntetésére nem igénylő padlófelületekre ajánljuk. Az ilyen típusú munkáinknál is KLINDEX technológiát használunk és gyémántszemcsés korongok segítségével élesztjük újra az elkoszolódott, karcos, fényét vesztett felületeket.

Ez a módszer 40-60% megtakarítást kínál a hagyományos márványcsiszoláshoz képest, ideális választás gyors és gazdaságos megoldásra vágyó ügyfelek számára. 

Ajánlatkérés márvány felújításra

Polírozási megodlásaink, avagy ha csak azt szeretné, hogy újra tükörfényes legyen a padlója 

4

Ha a padlója fényessége megkopott, illetve nem szeretné sem sík csiszolni sem finomcsiszolni, csak annyit szeretne, hogy újra fényes legyen, akkor javasoljuk az egyszerű márvány polírozást.

Több féle megoldást kínálunk az ügyfeleinknek az un. Kristalizációs eljáráson át a fényezőporos polírozásig. Ahogy mindig ebben is legmodernebb gépekkel és eljárásokkal dolgozunk. 

Ajánlatkérés márvány felújításra

Antikolás, avagy egyedi megjelenés és textúra 

4

Különleges antikoló keféink segítségével márvány és mészkőpadlóinak nem csak egyedülálló megjelenést, hanem különleges struktúrát is adunk.

Az antikolás ideális választás lehet, ha 'antik" hatást  szeretnénk elérni, miközben a padló megőrzi természetes eleganciáját és egyedi megjelenésű lesz. 

Ajánlatkérés márvány felújításra

Miért fontos a márvány tisztítása, a márványcsiszolás, és a rendszeres karbantartás?


A márvány az egyik legnemesebb kőfajta, amelyet előszeretettel használnak a különböző épületek, padlóburkoló anyagaként: nem csak impozáns megjelenésével lopta be magát a szívünkbe, de gyakorlatilag bármilyen épületet, azonnal dekoratív megjelenésűvé varázsol. Ha pedig valaki a márványt választja, akkor egy hosszú ideig helytálló burkolat mellett teszi le a voksot: abban az esetben, ha a márványcsiszolás vagy márványpolírozás munkafolyamatával bizonyos időközönként megajándékozza ezt a lenyűgöző anyagot. A gondos törődést pedig a márvány is meghálálja majd!

Miért szükséges a márványcsiszolás feladatait elvégezni?

A márványpadlót érő folyamatos terhelés eredményeképpen egy idő elteltével, az eredetileg ragyogó fényű és kinézetű felület, különféle sérülésekkel vagy karcolásokkal lesz tele. A kopás 2 okból is problémát jelent: egyrészt a márványpadló felülete mattá válik, elveszíti a ragyogását-és ezzel együtt az esztétikus megjelenését is. Másrészt a kopott, sérült felület teret ad a további romlásoknak-csakúgy, mint egy hétköznapi példával élve: a sérült fogzománc esetében. Nem kell azonban kétségbe esni, hiszen a márvány tisztítása és karbantartása a márványcsiszolás segítségével ma már egy kiforrott,  precíz és megbízható technológia, amely csodás végeredményt nyújt.

Márványcsiszolás kiváló minőségben szakembereink által

Ha kiváló minőségben elvégzett márványcsiszolás és polírozás, vagy csak a márvány tisztítása a cél, akkor a legkiválóbb szakembereink és eszközeink bevetésével indulunk útnak!

Tudta? Minden márványtípus esetében eredményes felújítási eljárás a márványcsiszolás


A márvány az egyik legelegánsabb burkolókő, kedveltsége a kifinomult mintázatának, és rendkívül széles palettán elérhető színváltozatainak is köszönhető. Legyen szó vörös, fehér, szürke, bézs, fekete, carrarai, sárga, lila, vagy egyéb változatokról, a változatos erezetek minden felületet egyedivé varázsolnak! Megnyugtató tudnunk, hogy legyen szó bármilyen színű, vagy típusú márványpadlóról, a kopás mértékének megfelelő márványcsiszolás technikával a márványburkolatok felújíthatóak!

Milyen egyéb veszélyek leselkedhetnek a márvány felületére?


Az igazi márvány járólap magasabb szintre emeli az otthonunk megjelenését, akárcsak a közintézmények, szállások, gyárak, vagy egyéb épületek esztétikuma esetén. Azonban bárhol is legyen lefektetve a márványpadló, az épület terheltségének megfelelően a kopás veszélye is fennáll:

  • A cipőtalpakon behordott sár, a gumifogak közé akadt homok és kavics csiszolópapírként működik a márvány felületén, és annak folyamatos karcolódásához vezethet. Azonban nem ez az egyetlen dolog, amivel sérülhet a márvány felülete, és ami a márványcsiszolás felé terelheti gondolatainkat.
  • A mechanikai sérülések további forrása a különféle bútorok, asztalok vagy székek mozgatása miatt keletkeznek, abban az esetben, ha a használatukkor nem emeljük fel azokat, hanem végigtoljuk azokat a márvány felületén.
  • Akár az otthonunkról van szó, vagy egy szállásadó intézményről, vagy középületről, az emberi tényező mindig együtt járhat a balesetek okozta felületi sérüléseknek: a vendégek által a márványra felhordott kenőolaj, a zsíros anyagok átszívódhatnak akár az egész márványlap keresztmetszetén is-kár végleges károsodást okozva.
  • Hasonló a helyzet a savas dolgokkal is: a vas, cukros gyümölcslevek, a szénsavas italok, az alkohol vagy a nem megfelelően megválasztott  maró hatású tisztítószerek szintén kárt tehetnek a felület fényezésében, ha nem töröljük le a szennyeződést azonnal.

Tisztítási tanácsunk: a márvány tisztítása, felújítása, a márványcsiszolás feladatát a felület terheltsége alapján, meghatározott időközönként ajánlott elvégeztetni!

Márvány, mészkő és terrazzo padlók csiszolása és polírozása


Cégünk több mint 25 éve foglalkozik természetes kövek csiszolásával. Fő profilunk a márványcsiszolás, a mészkő és terrazzo padlók felújítása, eredeti, természetes fényük visszaállítása. Bármilyen természetes kőburkolat felújítására, csiszolására alkalmas munkavállalói és géppark háttérrel állunk rendelkezésére! Így tehát nem csak rövid határidővel és garanciával vállaljuk a különféle természetes kőburkolatok gondozását, de a legfinomabb márványpolírozás munkafolyamatától kezdve, a márványcsiszolás feladatain át, a rendszeres karbantartást, sőt még a teljes felújítási munkálatokat is igénybe veheti nálunk!

geomarvany-marvany-03

Mi az, ami jellemez Minket?

Országszerte, személyesen megtekinthető referenciák, és az elvégzett munkákra vállalt garancia!
A kapcsolatfelvételt követően, a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk és árajánlatot teszünk az előttünk álló projektre. Mivel a minőségi munka és az ügyfél elégedettség kiemelkedően fontos számunkra, ezért cégünknél, minden esetben a legmodernebb technológiák alkalmazásával, és egy rendkívül fejlett gépparkkal állunk a rendelkezésére.
A magasan képzett és megbízható szakembereink, illetve a munkájukat segítő, dinamikusan fejlődő eszközparkunk pedig egyben garancia is a kiváló minőségben elvégzett munkáinkra.

A Klindex technológia magyarországi képviselőjeként – természetesen – Klindex technológia alkalmazásával dolgozunk, és kizárólag Klindex szerszámokat használunk a padlócsiszolás során. A Klindex rendszerű csiszolást tartják " A legjobb padlócsiszolási rendszernek a világon” . Ha a márvány tisztítása, a márványcsiszolás, vagy annak karbantartása a cél, akkor válassza a Geomárvány Kft-t!

Ajánlatkérés

Márvány, mészkő és terrazzo padlók teljes felújítása


Teljes csiszolást javaslunk olyan padlókon, amelyek felülete az évek-évtizedek elhasználódott, vagy a burkolás során ún. fogas lett a padló.
Ezekben az esetekben első lépésként síkba csiszoljuk a felületet, majd egyre finomabb szemcsézetű gyémántszerszámokkal elvégezzük a teljes csiszolást. Ez 8 és 10 közötti lépést jelent a padló minőségének függvényében, majd befejezésül polírozzuk a padlót.

Márványcsiszolás eltérő megjelenésű felületekkel, az Ön igényeinek megfelelően!

Gyakran hasznos lehet újonnan burkolt márványpadló esetén is a teljes csiszolás, mert szép, összefüggő felületet ill. mintázatot lehet elővarázsolni ebből a nemes anyagból. A fugák láthatósága elenyésző lesz, a látvány egy nagy táblákból készült padlót idéz. Természetesen követve a megrendelői igényeket a teljes csiszolásnál lehetőség van: matt csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) és selyemfényű megjelenésre is!

Márvány tisztítása és a márványcsiszolás mellett további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Megrendelőink számára a teljes csiszolás mellet további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Márványcsiszolás és polírozás professzionálisan!


Márványcsiszolás, márványpolírozás technikusaink segítségével

Gyorspolírozó rendszerünket olyan felületekre ajánljuk, ahol korábban például már volt csiszolva a padló vagy a megrendelő nem ragaszkodik az ún. fogasság megszüntetéséhez, nem kell síkba csiszolni a padlót. Ebben az esetben elegendő ez a hihetetlenül innovatív KLINDEX gyorspolírozó rendszer. Ez a speciális technológia csupán víz és a gyémántszemcsét tartalmazó korongok segítségével varázsolja újra fényessé az elkoszolódott, karcos, fényét vesztett felületeket. Ez a technológia 40-60 %-os megtakarítást jelent a hagyományos márványcsiszolás technikához viszonyítva. Kérje technikusaink segítségét!

Márvány és mészkőpadlók kristallizálása


Márvány tisztítása kémiai úton

Kristallizálás/kristályosítás: kémiai úton történő polírozás. Előszeretettel használják Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban és minden olyan országban, ahol hagyományosan sok márványburkolat található. Napi karbantartásra is elterjedt alkalmazási forma.

A folyamatról röviden:

A munkavégzés egytárcsás polírozógéppel, acélgyapottal és a KLINDEX Kristallux kristalizáló folyadékával történik. Ennél a technológiánál nem használunk vizet.  A padló – a csiszolással ellentétben nem mechanikai fényt kap, hanem a kristalizáló folyadék reakcióba lép a márványban található kálciummal és ez keményíti meg és kristályosítja fényessé a márvány felületét.

Fényezőporos polírozás


Márvány tisztítása fenyezőporos polírozási eljárással

Nagyon elterjedt és kedvelt technológia a polírozáshoz. Padlócsiszolás befejező fázisaként, önálló polírozásként és a márvány ill. mészkőfelületek megóvására használjuk. A KLINDEX Polish KP92 ill. KP85 fényezőporait vízzel keverjük, hígítjuk. A krémes állagúvá hígított fényezőport a KLINDEX Discolux korongokkal és egytárcsás polírozógéppel be- és eldolgozzuk a márványpadló felületén, amíg elérjük a kívánt fényes hatást.

Görög Nagykövetségen lévő márványpadló teljes csiszolása és polírozása a Geomárvány Kft. kivitelezésében

Milyen felületet érhetünk el a márvány padlóknál?


A természetes kövekből készült felületek sok embert ámultba ejtenek. A márvány például a mai napig a reneszánszát éli, ha padlólapról van szó. Ebből a gyönyörű burkolókőből nagyon elegáns padlólap alakítható ki, de akár exkluzív konyhapult is készíthető belőle. Különleges mintázatának és igen széles színskálájának hála, bármilyen otthonban vagy intézményben megállja a helyét. A márványból készült burkolatok kitűnő tulajdonságokkal rendelkeznek. Azonban mivel természetes anyagról van szó, a márvány esetében is törekednünk kell arra, hogy sokáig megőrizze eredeti állapotát és ne veszítse el exkluzivitását. 

márvány járólap burkolat csiszolás polírozás
Márvány járolap tükörsima dekoratív burkolat

KLINDEX márványcsiszolás: amikor a kőbe zárt csoda újjászületik


Cégünk idestova 25 éve foglalkozik a természetes kövek csiszolásával. A KLINDEX rendszere egy olyan csiszolási eljárás, amitől ragyogóan fényes lesz a márvány felülete, de mégis csúszásmentes. Ezt a módszert különösen ajánljuk akkor, ha az évek során a márvány felülete erősen megkopott, elveszítette eredeti szépségét, vagy ún. fogas állapotú lett.

Védelem és egy egyedibb külső az új márványburkolatok kialakításakor


Egy természetes kőburkolat esetében már a kezdetektől fogva hangsúlyt kell fektetni a védelemre. Habár egy kemény kőfajtáról van szó, egy kezeletlen márványfelület magába szívhatja a nedvességet. Egy teljes márványcsiszolással például egyenletesebb, összefüggőbb felület alakítható ki, amely segít az ellenállóképesség fokozásában is. A fényezőporos polírozást pedig akár önállóan is bevethetjük a márványfelületek védelmének fokozására. Ennek során egy speciális fényezőport dolgoztatunk bele a márványburkolatokba, ezáltal egyedülálló módon képesek leszünk felfényezni azokat. Ha pedig úgy tartja kedvünk, akkor a hagyományostól eltérő felületeket is megálmodhatunk maguknak. Ilyen lehet egy mattra csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) vagy gyönyörű selyemfényű megjelenés is. 


A márvány egyszerre szép és tartós
A márványt a szépsége mellett a tartóssága is vonzóvá teszi

Régi márványburkolatok új köntösben


A padlólapok azért vannak, hogy használjuk őket. Ez viszont egyet jelent azzal, hogy folyamatosan járunk rajtuk, koptatjuk, vagy épp takarítjuk. Nem csak a megelőzés miatt lehet szükség a felületek kezelésére, hanem akkor is, ha már réges-rég megkopott, fényét vesztette a márvány padlólap. A KLINDEX márványcsiszolás segítségével ebben az esetben is nagyon szép eredményeket érhetünk el. A csiszolás során különféle méretű gyémántszerszámokkal haladunk végig a felületen, attól függően, hogy mennyire karcos a felület, volt-e már csiszolva vagy mi a végső cél. Ha volt már csiszolva a padló, akkor gyorspolírozást alkalmazunk, ami jelentős megtakarítást fog eredményezni. Egy másik közkedvelt választás a kristályosítás. Az előbbivel ellentétben itt nem használunk vizet, hanem KLINDEX Kristallux kristalizáló folyadékot alkalmazunk. Ezáltal egy természetesebb fényt kap a felület, mivel a márványban lévő kálciummal reakcióba lépve kristályosodik fényessé a burkolat.

A KLINDEX csiszolórendszere tehát nemcsak felfrissíti a márvány kinézetét, de újra formába hozza a már megkopott, fényét vesztett kőpadlót. Extra védelmet szeretne, vagy csak még jobban kiemelné az eredetileg is csodaszép márvány felületeket? Keressen minket bizalommal!

Ajánlatkérés márvány felújításra

Milyen időközönként érdemes elvégezni a márványcsiszolást?


A márvány az egyik legelegánsabb választás, ha burkolat kialakításáról van szó. Ahogy azonban az életben semmi sem örök, a természetes kövek esetében is gondoskodnunk kell a megfelelő felületkezelésről. Sérült, kopott, fényét vesztett? A Klindex márványcsiszolás által máris új köntösben láthatja a burkolatot!

márvány tisztítása márványpolírozás profi gépekkel nagy tapasztalattal
A márványcsiszolás segítségével újra eredeti fényében tündökölhet padlója

A rendszeres csiszolással jelentősen kitolható a felületek élettartama


Sokan választanak márvány burkolatot, hiszen egy gyönyörű és természetes kőfajtáról van szó. Kémiai összetétele mondhatni megegyezik a mészkőével, ámde az unalmas, szürke színek helyett egy sokkal izgalmasabb esztétikai élményt nyújtanak. A fehértől kezdve a vörös árnyalatain át, egészen a sötétebb színekig pompázhatnak. Habár a márvány burkolatok valóban nagy presztízsnek örvendenek, a megfelelő ápolás hiányában veszíthetnek eredeti bájukból. Mivel egy porózus anyagról van szó, ez egyet jelent azzal is, hogy könnyebben magukba szívják a felületre jutó nedvességet. A Klindex márványcsiszolás segítségével nagyon eredményesen küszöbölhetjük ki a márvány felületek gyengepontjait. 

Amennyiben a teljes márványcsiszolást választjuk, egy sokkal egységesebb, szebb és fényesebb felületet alakíthatunk ki. Egy csiszolással kezelt kőfelület pedig ellenállóbbá válik a szennyeződésekkel, sérülésekkel szemben is. A fényezőporos polírozást abban az esetben ajánljuk, ha tovább szeretnénk fokozni a felületek védelmét. 

A karbantartás gyakoriságának befolyásoló tényezői


A márvány tulajdonosoknak számolnia kell azzal, hogy még egy tökéletesen felcsiszolt padló kinézete is megváltozhat az idő múlásával. Éppen ezért, bizonyos időközönként érdemes újra felújítani a burkolatokat, és elvégezni legalább a felpolírozását. 

gyönyörű márványpadló
A rendszeres márványcsiszolással és polírozással sokáig örömünket lelhetjük a burkolatokban

A folyamatos gyalogosforgalom, a szennyeződések, a bútorok húzgálása, de még a hibásan elvégzett takarítás is megrövidítheti a csiszolt márványpadló élettartamát. A természetes kövekből készült burkolatok általában napi tisztítást igényelnek, azonban takarításuk nem történhet akármivel. Bizonyos tisztítószerek és vegyi anyagok sajnos idő előtti károsodásokat idézhetnek a felületen. Mielőtt tisztítószert vásárolnánk, ellenőrizni kell, hogy megfelelnek-e a márvány felületére. Az erős dörzsölés koptathatja a fényezést, a túl savas vagy lúgos anyagok pedig helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a felületen. A gépi takarításnál figyelni kell arra, hogy a kefék, sörték alkalmasak legyenek a polírozott márványon. Ha nem csiszolt márványra való eszközöket választunk, azzal szintén megsérthetjük a burkolatot. 

A karbantartás gyakoriságát nagymértékben meghatározza az is, hogy milyen igénybevételnek kitett helyen van a burkolat. Kisebb forgalmú helyen, általában hosszú évekig nem szükséges hozzányúlni a felcsiszolt márványpadlóhoz. Ezzel ellenben egy olyan helyen, ahol naponta akár több ezer lábnyom is átkelhet a burkolat felületén, ott hamarabb számolnunk kell a felület sérülésével, és a fényességi szint kopásával.

Elérkezett a következő karbantartás ideje?
Nyugodtan bízza ránk a márványfelületek helyrepofozását!

Ajánlatkérés

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása