Márvány tisztítása, csiszolása és polírozása

A márvány tisztítása elengedhetetlen az igényes és elegáns megjelenéshez

A márvány, hosszú évszázadok óta, az igényes és elegáns megjelenésű épületek egyik legközkedveltebb választása. Ha mi is rajongunk érte, és igazán hosszútávon gondolkozunk, akkor a márvány tisztítása, azaz a rendszeres márványcsiszolás és márványpolírozás munkafolyamatai segítségével igen sokáig őrizhetjük majd meg a márvány eredeti szépségét és báját.

Miért fontos a márvány tisztítása és rendszeres karbantartása?

A márvány az egyik legnemesebb kőfajta, amelyet előszeretettel használnak a különböző épületek, padlóburkoló anyagaként: nem csak impozáns megjelenésével lopta be magát a szívünkbe, de gyakorlatilag bármilyen épületet, azonnal dekoratív megjelenésűvé varázsol. Ha pedig valaki a márványt választja a padlóburkolat anyagként, akkor egy igen hosszú időre hátra dőlhet majd, abban az esetben, ha a márványcsiszolás vagy márványpolírozás munkafolyamatával bizonyos időközönként megajándékozza ezt a lenyűgöző anyagot. A gondos törődést pedig a márvány is meghálálja majd.

Ajánlatkérés márvány felújításra

Habár a márvány egy tömör szerkezetű anyag, ha padlóburkolat készül belőle, akkor napi szinten, akár több száz, vagy ezer emberi lépést is el kell bírnia. Ez a folyamatos terhelés pedig azt eredményezheti, hogy egy idő elteltével, az eredetileg ragyogó fényű és kinézetű felület, különféle sérülésekkel vagy karcolásokkal lesz majd átszőve. Ráadásképpen, a természetes fényének elveszítésével egyidejűleg, a márvány felülete egy kopottas, matt kinézetté alakulhat át, ami már egy nem túl esztétikus látványt eredményez. Így tehát, a márvány kinézete amilyen gyönyörű, legalább annyira igényli is a gondos törődést Nem kell azonban kétségbe esni, hiszen a márvány tisztítása és karbantartása, ma már egy rutineljárásnak számít az ezzel foglalatoskodó cégek körében.

Márványcsiszolás kiváló minőségben szakembereink által

Ha kiváló minőségben elvégzett márványcsiszolás és polírozás, vagy csak a márvány tisztítása a cél, akkor a legkiválóbb szakembereink és eszközeink bevetésével indulunk útnak!

Milyen egyéb veszélyek leselkedhetnek a márvány felületére?

Ha egyszer úgy döntünk, hogy egy igazi márvány járólappal szeretnénk magasabb szintre emelni otthonunk, vagy csak valamilyen közintézmény, szállás, gyár, vagy épület esztétikumát, akkor ezzel a választással, biztosan nem fogunk mellé. Azonban, ha nem figyelünk oda rá a hétköznapokban, vagy csak egy ismeretlen fogalom számunkra a márvány tisztítása és rendszeres karbantartása, akkor nem árt mielőbb pótolnunk ezt a hiányosságunkat.

A cipőtalpakon behordott sár, a fogak közé akadt homok és kavics egy csiszolópapírként működik a márvány felületén, és annak folyamatos dörzsölődéséhez vezet. Azonban nem ez az egyetlen dolog, amivel sérülhet a márvány felülete és ami a márvány tisztítása felé tereli gondolatainkat. Ha már a mechanikai sérüléseknél tartunk, akkor meg kell említenünk a különféle bútorok, asztalok vagy székek lába miatti veszélyeket is, abban az esetben, ha nem emeljük azokat, hanem végigszántjuk vele a felületet. Az ügyetlenségből adódó, és gyakran a felületre boruló olajos, vagy éppen zsíros anyagok és folyadékok sem tesznek jót a márványnak, hiszen ha teljesen beszívódnak a felületbe, akkor maradandó károkat okozhatnak. Hasonló a helyzet a savas dolgokkal is, akárcsak a gyümölcsös és szénsavas italok, az alkohol vagy csak a savas tisztítószerek, melyek szintén kárt tehetnek a felület fényezésében, ha nem töröljük le azonnal. A márvány tisztítása, felújítása rendszeresen, a felület terheltsége alapján, meghatározott időközönként ajánlott.

Márvány, mészkő és terrazzo padlók csiszolása és polírozása

Márvány tisztítása szükséges természetes, eredeti fényük visszaállításához

Márvány, mészkő és terrazzo padlók felújítása, eredeti, természetes fényük visszaállítása. Cégünk több mint 25 éve foglalkozik természetes kövek csiszolásával. Bármilyen természetes kőburkolat, márvány, mészkő, gránit kőburkolatok felújítására, csiszolására cégünk a legjobb választás. Így tehát nem csak rövid határidővel és garanciával vállaljuk a különféle természetes kőburkolatok gondozását, de a legfinomabb márványpolírozás munkafolyamatától kezdve, a márványcsiszolás feladatain át, rendszeres karbantartást, sőt még teljes felújítási munkálatokat is igénybe vehet nálunk.

Mi az, ami jellemez Minket? Országszerte, személyesen megtekinthető referenciák, és az elvégzett munkákra vállalt garancia. A kapcsolatfelvételt követően, a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk és árajánlatot teszünk az előttünk álló projektre. Mivel a minőségi munka és az ügyfél elégedettség kiemelkedően fontos számunkra, ezért cégünknél, minden esetben a legmodernebb technológiák alkalmazásával, és egy rendkívül fejlett gépparkkal állunk a rendelkezésére. A magasan képzett és megbízható szakembereink, illetve a munkájukat segítő, dinamikusan fejlődő eszközparkunk pedig egyben garancia is a kiváló minőségben elvégzett munkáinkra.

A Klindex technológia magyarországi képviselőjeként – természetesen – Klindex technológia alkalmazásával dolgozunk, és kizárólag Klindex szerszámokat használunk a padlócsiszolás során. A Klindex rendszerű csiszolást tartják " A legjobb padlócsiszolási rendszernek a világon” . Ha a márvány tisztítása vagy karbantartása a cél, akkor válassza a Geomárvány Kft-t!

Ajánlatkérés

Márvány, mészkő és terrazzo padlók teljes felújítása

Teljes csiszolást javaslunk olyan padlókon, amelyek felülete az évek-évtizedek elhasználódott, vagy a burkolás során ún. fogas lett a padló. Ezekben az esetekben első lépésként síkba csiszoljuk a felületet, majd egyre finomabb szemcsézetű gyémántszerszámokkal elvégezzük a teljes csiszolást. Ez 8 és 10 közötti lépést jelent a padló minőségének függvényében, majd befejezésül polírozzuk a padlót. Gyakran hasznos lehet újonnan burkolt márványpadló esetén is a teljes csiszolás, mert szép, összefüggő felületet ill. mintázatot lehet elővarázsolni ebből a nemes anyagból. A fugák láthatósága elenyésző lesz, a látvány egy nagy táblákból készült padlót idéz. Természetesen követve a megrendelői igényeket a teljes csiszolásnál lehetőség van: matt csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) és selyemfényű megjelenésre is!

Márvány tisztítása mellett további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Megrendelőink számára a teljes csiszolás mellet további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Márvány finomcsiszolás és polírozás

Márványcsiszolás, márványpolírozás technikusaink segítségével

Gyorspolírozó rendszerünket olyan felületekre ajánljuk, ahol korábban például már volt csiszolva a padló vagy a megrendelő nem ragaszkodik az ún. fogasság megszüntetéséhez, nem kell síkba csiszolni a padlót. Ebben az esetben elegendő ez a hihetetlenül innovatív KLINDEX gyorspolírozó rendszer. Ez a speciális technológia csupán víz és a gyémántszemcsét tartalmazó korongok segítségével varázsolja újra fényessé az elkoszolódott, karcos, fényét vesztett felületeket. Ez a technológia 40-60 %-os megtakarítást jelent a hagyományos padlócsiszoláshoz viszonyítva. Kérje technikusaink segítségét!

Márvány és mészkőpadlók kristalizáslása

Márvány tisztítása kémiai úton

Kristallizálás/kristályosítás: kémiai úton történő polírozás. Előszeretettel használják Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban és minden olyan országban, ahol hagyományosan sok márványburkolat található. Napi karbantartásra is elterjedt alkalmazási forma.

A folyamatről röviden:

A munkavégzés egytárcsás polírozógéppel, acélgyapottal és a KLINDEX Kristallux kristalizáló folyadékával történik. Ennél a technológiánál nem használunk vizet.  A padló – a csiszolással ellentétben nem mechanikai fényt kap, hanem a kristalizáló folyadék reakcióba lép a márványban található kálciummal és ez keményíti meg és kristályosítja fényessé a márvány felületét.

Fényezőporos polírozás

Márvány tiszítása fenyezőporos polírozási eljárással

Nagyon elterjedt és kedvelt technológia a polírozáshoz. Padlócsiszolás befejező fázisaként, önálló polírozásként és a márvány ill. mészkőfelületek megóvására használjuk. A KLINDEX Polish KP92 ill. KP85 fényezőporait vízzel keverjük, higítjuk.  A krémes állagúvá higított fényezőport a KLINDEX Discolux korongokkal és egytárcsás polírozógéppel be- és eldolgozzuk a márványpadló felületén, amíg elérjük a kívánt fényes hatást.

Görög Nagykövetségen lévő márványpadló teljes csiszolása és polírozása a Geomárvány Kft. kivitelezésében

Letöltések
teszt
gds
Letöltés(png, 111.20 KB)
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!