Márvány tisztítás, márványcsiszolás, és polírozás

A márvány tisztítása és a márványcsiszolás elengedhetetlen az igényes és elegáns megjelenéshez

A márvány, hosszú évszázadok óta, az igényes és elegáns megjelenésű épületek egyik legközkedveltebb választása!
Ha mi is rajongunk érte, és igazán hosszútávon gondolkozunk, akkor csak a márvány tisztítása, azaz a rendszeres márványcsiszolás és márványpolírozás munkafolyamatai segítségével őrizhetjük majd a márványburkolat eredeti szépségét és báját.

Miért fontos a márvány tisztítása, a márványcsiszolás, és a rendszeres karbantartás?


A márvány az egyik legnemesebb kőfajta, amelyet előszeretettel használnak a különböző épületek, padlóburkoló anyagaként: nem csak impozáns megjelenésével lopta be magát a szívünkbe, de gyakorlatilag bármilyen épületet, azonnal dekoratív megjelenésűvé varázsol. Ha pedig valaki a márványt választja, akkor egy hosszú ideig helytálló burkolat mellett teszi le a voksot: abban az esetben, ha a márványcsiszolás vagy márványpolírozás munkafolyamatával bizonyos időközönként megajándékozza ezt a lenyűgöző anyagot. A gondos törődést pedig a márvány is meghálálja majd!

Ajánlatkérés márvány felújításra

Habár a márvány egy tömör szerkezetű anyag, ha padlóburkolat készül belőle, akkor napi szinten, akár több száz, vagy ezer emberi lépést is el kell bírnia.

Miért szükséges a márványcsiszolás feladatait elvégezni?

A márványpadlót érő folyamatos terhelés eredményeképpen egy idő elteltével, az eredetileg ragyogó fényű és kinézetű felület, különféle sérülésekkel vagy karcolásokkal lesz tele. A kopás 2 okból is problémát jelent: egyrészt a márványpadló felülete mattá válik, elveszíti a ragyogását-és ezzel együtt az esztétikus megjelenését is. Másrészt a kopott, sérült felület teret ad a további romlásoknak-csakúgy, mint egy hétköznapi példával élve: a sérült fogzománc esetében. Nem kell azonban kétségbe esni, hiszen a márvány tisztítása és karbantartása a márványcsiszolás segítségével ma már egy kiforrott,  precíz és megbízható technológia, amely csodás végeredményt nyújt.

Márványcsiszolás kiváló minőségben szakembereink által

Ha kiváló minőségben elvégzett márványcsiszolás és polírozás, vagy csak a márvány tisztítása a cél, akkor a legkiválóbb szakembereink és eszközeink bevetésével indulunk útnak!

Tudta? Minden márványtípus esetében eredményes felújítási eljárás a márványcsiszolás


A márvány az egyik legelegánsabb burkolókő, kedveltsége a kifinomult mintázatának, és rendkívül széles palettán elérhető színváltozatainak is köszönhető. Legyen szó vörös, fehér,szürke,bézs,fekete,carrarai,sárga,lila, vagy egyéb változatokról, a változatos erezetek minden felületet egyedivé varázsolnak! Megnyugtató tudnunk, hogy legyen szó bármilyen színű, vagy típusú márványpadlóról, a kopás mértékének megfelelő márványcsiszolás technikával a márványburkolatok felújíthatóak!

Milyen egyéb veszélyek leselkedhetnek a márvány felületére?


Az igazi márvány járólap magasabb szintre emeli az otthonunk megjelenését, akárcsak a közintézmények, szállások, gyárak, vagy egyéb épületek esztétikuma esetén. Azonban bárhol is legyen lefektetve a márványpadló, az épület terheltségének megfelelően a kopás veszélye is fennáll:

  • A cipőtalpakon behordott sár, a gumifogak közé akadt homok és kavics csiszolópapírként működik a márvány felületén, és annak folyamatos karcolódásához vezethet. Azonban nem ez az egyetlen dolog, amivel sérülhet a márvány felülete, és ami a márványcsiszolás felé terelheti gondolatainkat.
  • A mechanikai sérülések további forrása a különféle bútorok, asztalok vagy székek mozgatása miatt keletkeznek, abban az esetben, ha a használatukkor nem emeljük fel azokat, hanem végigtoljuk azokat a márvány felületén.
  • Akár az otthonunkról van szó, vagy egy szállásadó intézményről, vagy középületről, az emberi tényező mindig együtt járhat a balesetek okozta felületi sérüléseknek: a vendégek által a márványra felhordott kenőolaj, a zsíros anyagok átszívódhatnak akár az egész márványlap keresztmetszetén is-kár végleges károsodást okozva.
  • Hasonló a helyzet a savas dolgokkal is: a vas, cukros gyümölcslevek, a szénsavas italok, az alkohol vagy a nem megfelelően megválasztott  maró hatású tisztítószerek szintén kárt tehetnek a felület fényezésében, ha nem töröljük le a szennyeződést azonnal.

Tisztítási tanácsunk : a márvány tisztítása, felújítása, a márványcsiszolás feladatát a felület terheltsége alapján, meghatározott időközönként ajánlott elvégeztetni!

Márvány, mészkő és terrazzo padlók csiszolása és polírozása


Cégünk több mint 25 éve foglalkozik természetes kövek csiszolásával. Fő profilunk a márványcsiszolás, a mészkő és terrazzo padlók felújítása, eredeti, természetes fényük visszaállítása. Bármilyen természetes kőburkolat felújítására, csiszolására alkalmas munkavállalói és géppark háttérrel állunk rendelkezésére! Így tehát nem csak rövid határidővel és garanciával vállaljuk a különféle természetes kőburkolatok gondozását, de a legfinomabb márványpolírozás munkafolyamatától kezdve, a márványcsiszolás feladatain át, a rendszeres karbantartást, sőt még a teljes felújítási munkálatokat is igénybe veheti nálunk!

Márvány tisztítása a márványcsiszolás segítségével szükséges természetes, eredeti fényük visszaállításához

Mi az, ami jellemez Minket?

Országszerte, személyesen megtekinthető referenciák, és az elvégzett munkákra vállalt garancia!
A kapcsolatfelvételt követően, a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk és árajánlatot teszünk az előttünk álló projektre. Mivel a minőségi munka és az ügyfél elégedettség kiemelkedően fontos számunkra, ezért cégünknél, minden esetben a legmodernebb technológiák alkalmazásával, és egy rendkívül fejlett gépparkkal állunk a rendelkezésére.
A magasan képzett és megbízható szakembereink, illetve a munkájukat segítő, dinamikusan fejlődő eszközparkunk pedig egyben garancia is a kiváló minőségben elvégzett munkáinkra.

A Klindex technológia magyarországi képviselőjeként – természetesen – Klindex technológia alkalmazásával dolgozunk, és kizárólag Klindex szerszámokat használunk a padlócsiszolás során. A Klindex rendszerű csiszolást tartják " A legjobb padlócsiszolási rendszernek a világon” . Ha a márvány tisztítása, a márványcsiszolás, vagy annak karbantartása a cél, akkor válassza a Geomárvány Kft-t!

Ajánlatkérés

Márvány, mészkő és terrazzo padlók teljes felújítása


Teljes csiszolást javaslunk olyan padlókon, amelyek felülete az évek-évtizedek elhasználódott, vagy a burkolás során ún. fogas lett a padló.
Ezekben az esetekben első lépésként síkba csiszoljuk a felületet, majd egyre finomabb szemcsézetű gyémántszerszámokkal elvégezzük a teljes csiszolást. Ez 8 és 10 közötti lépést jelent a padló minőségének függvényében, majd befejezésül polírozzuk a padlót.

Márványcsiszolás eltérő megjelenésű felületekkel, az Ön igényeinek megfelelően!

Gyakran hasznos lehet újonnan burkolt márványpadló esetén is a teljes csiszolás, mert szép, összefüggő felületet ill. mintázatot lehet elővarázsolni ebből a nemes anyagból. A fugák láthatósága elenyésző lesz, a látvány egy nagy táblákból készült padlót idéz. Természetesen követve a megrendelői igényeket a teljes csiszolásnál lehetőség van: matt csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) és selyemfényű megjelenésre is!

Márvány tisztítása és a márványcsiszolás mellett további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Megrendelőink számára a teljes csiszolás mellet további felújítási megoldásokat is tudunk javasolni

Márványcsiszolás és polírozás professzionálisan!


Márványcsiszolás, márványpolírozás technikusaink segítségével

Gyorspolírozó rendszerünket olyan felületekre ajánljuk, ahol korábban például már volt csiszolva a padló vagy a megrendelő nem ragaszkodik az ún. fogasság megszüntetéséhez, nem kell síkba csiszolni a padlót. Ebben az esetben elegendő ez a hihetetlenül innovatív KLINDEX gyorspolírozó rendszer. Ez a speciális technológia csupán víz és a gyémántszemcsét tartalmazó korongok segítségével varázsolja újra fényessé az elkoszolódott, karcos, fényét vesztett felületeket. Ez a technológia 40-60 %-os megtakarítást jelent a hagyományos márványcsiszolás technikához viszonyítva. Kérje technikusaink segítségét!

Márvány és mészkőpadlók kristallizálása


Márvány tisztítása kémiai úton

Kristallizálás/kristályosítás: kémiai úton történő polírozás. Előszeretettel használják Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban és minden olyan országban, ahol hagyományosan sok márványburkolat található. Napi karbantartásra is elterjedt alkalmazási forma.

A folyamatröl röviden:

A munkavégzés egytárcsás polírozógéppel, acélgyapottal és a KLINDEX Kristallux kristalizáló folyadékával történik. Ennél a technológiánál nem használunk vizet.  A padló – a csiszolással ellentétben nem mechanikai fényt kap, hanem a kristalizáló folyadék reakcióba lép a márványban található kálciummal és ez keményíti meg és kristályosítja fényessé a márvány felületét.

Fényezőporos polírozás


Márvány tisztítása fenyezőporos polírozási eljárással

Nagyon elterjedt és kedvelt technológia a polírozáshoz. Padlócsiszolás befejező fázisaként, önálló polírozásként és a márvány ill. mészkőfelületek megóvására használjuk. A KLINDEX Polish KP92 ill. KP85 fényezőporait vízzel keverjük, hígítjuk.  A krémes állagúvá hígított fényezőport a KLINDEX Discolux korongokkal és egytárcsás polírozógéppel be- és eldolgozzuk a márványpadló felületén, amíg elérjük a kívánt fényes hatást.

Görög Nagykövetségen lévő márványpadló teljes csiszolása és polírozása a Geomárvány Kft. kivitelezésében

Milyen felületet érhetünk el a márvány padlóknál?


A természetes kövekből készült felületek sok embert ámultba ejtenek. A márvány például a mai napig a reneszánszát éli, ha padlólapról van szó. Ebből a gyönyörű burkolókőből nagyon elegáns padlólap alakítható ki, de akár exkluzív konyhapult is készíthető belőle. Különleges mintázatának és igen széles színskálájának hála, bármilyen otthonban vagy intézményben megállja a helyét. A márványból készült burkolatok kitűnő tulajdonságokkal rendelkeznek. Azonban mivel természetes anyagról van szó, a márvány esetében is törekednünk kell arra, hogy sokáig megőrizze eredeti állapotát és ne veszítse el exkluzivitását. 

márvány járólap burkolat csiszolás polírozás
Márvány járolap tükörsima dekoratív burkolat

KLINDEX márványcsiszolás: amikor a kőbe zárt csoda újjászületik


Cégünk idestova 25 éve foglalkozik a természetes kövek csiszolásával. A KLINDEX rendszere egy olyan csiszolási eljárás, amitől ragyogóan fényes lesz a márvány felülete, de mégis csúszásmentes. Ezt a módszert különösen ajánljuk akkor, ha az évek során a márvány felülete erősen megkopott, elveszítette eredeti szépségét, vagy ún. fogas állapotú lett.

Védelem és egy egyedibb külső az új márványburkolatok kialakításakor


Egy természetes kőburkolat esetében már a kezdetektől fogva hangsúlyt kell fektetni a védelemre. Habár egy kemény kőfajtáról van szó, egy kezeletlen márványfelület magába szívhatja a nedvességet. Egy teljes márványcsiszolással például egyenletesebb, összefüggőbb felület alakítható ki, amely segít az ellenállóképesség fokozásában is. A fényezőporos polírozást pedig akár önállóan is bevethetjük a márványfelületek védelmének fokozására. Ennek során egy speciális fényezőport dolgoztatunk bele a márványburkolatokba, ezáltal egyedülálló módon képesek leszünk felfényezni azokat. Ha pedig úgy tartja kedvünk, akkor a hagyományostól eltérő felületeket is megálmodhatunk maguknak. Ilyen lehet egy mattra csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) vagy gyönyörű selyemfényű megjelenés is. 


A márvány egyszerre szép és tartós
A márványt a szépsége mellett a tartóssága is vonzóvá teszi

Régi márványburkolatok új köntösben


A padlólapok azért vannak, hogy használjuk őket. Ez viszont egyet jelent azzal, hogy folyamatosan járunk rajtuk, koptatjuk, vagy épp takarítjuk. Nem csak a megelőzés miatt lehet szükség a felületek kezelésére, hanem akkor is, ha már réges-rég megkopott, fényét vesztette a márvány padlólap. A KLINDEX márványcsiszolás segítségével ebben az esetben is nagyon szép eredményeket érhetünk el. A csiszolás során különféle méretű gyémántszerszámokkal haladunk végig a felületen, attól függően, hogy mennyire karcos a felület, volt-e már csiszolva vagy mi a végső cél. Ha volt már csiszolva a padló, akkor gyorspolírozást alkalmazunk, ami jelentős megtakarítást fog eredményezni. Egy másik közkedvelt választás a kristályosítás. Az előbbivel ellentétben itt nem használunk vizet, hanem KLINDEX Kristallux kristalizáló folyadékot alkalmazunk. Ezáltal egy természetesebb fényt kap a felület, mivel a márványban lévő kálciummal reakcióba lépve kristályosodik fényessé a burkolat.

A KLINDEX csiszolórendszere tehát nemcsak felfrissíti a márvány kinézetét, de újra formába hozza a már megkopott, fényét vesztett kőpadlót. Extra védelmet szeretne, vagy csak még jobban kiemelné az eredetileg is csodaszép márvány felületeket? Keressen minket bizalommal!

Ajánlatkérés márvány felújításra

Milyen időközönként érdemes elvégezni a márványcsiszolást?


A márvány az egyik legelegánsabb választás, ha burkolat kialakításáról van szó. Ahogy azonban az életben semmi sem örök, a természetes kövek esetében is gondoskodnunk kell a megfelelő felületkezelésről. Sérült, kopott, fényét vesztett? A Klindex márványcsiszolás által máris új köntösben láthatja a burkolatot!

márvány tisztítása márványpolírozás profi gépekkel nagy tapasztalattal
A márványcsiszolás segítségével újra eredeti fényében tündökölhet padlója

A rendszeres csiszolással jelentősen kitolható a felületek élettartama


Sokan választanak márvány burkolatot, hiszen egy gyönyörű és természetes kőfajtáról van szó. Kémiai összetétele mondhatni megegyezik a mészkőével, ámde az unalmas, szürke színek helyett egy sokkal izgalmasabb esztétikai élményt nyújtanak. A fehértől kezdve a vörös árnyalatain át, egészen a sötétebb színekig pompázhatnak. Habár a márvány burkolatok valóban nagy presztízsnek örvendenek, a megfelelő ápolás hiányában veszíthetnek eredeti bájukból. Mivel egy porózus anyagról van szó, ez egyet jelent azzal is, hogy könnyebben magukba szívják a felületre jutó nedvességet. A Klindex márványcsiszolás segítségével nagyon eredményesen küszöbölhetjük ki a márvány felületek gyengepontjait. 

Amennyiben a teljes márványcsiszolást választjuk, egy sokkal egységesebb, szebb és fényesebb felületet alakíthatunk ki. Egy csiszolással kezelt kőfelület pedig ellenállóbbá válik a szennyeződésekkel, sérülésekkel szemben is. A fényezőporos polírozást abban az esetben ajánljuk, ha tovább szeretnénk fokozni a felületek védelmét. 

A karbantartás gyakoriságának befolyásoló tényezői


A márvány tulajdonosoknak számolnia kell azzal, hogy még egy tökéletesen felcsiszolt padló kinézete is megváltozhat az idő múlásával. Éppen ezért, bizonyos időközönként érdemes újra felújítani a burkolatokat, és elvégezni legalább a felpolírozását. 

gyönyörű márványpadló
A rendszeres márványcsiszolással és polírozással sokáig örömünket lelhetjük a burkolatokban

A folyamatos gyalogosforgalom, a szennyeződések, a bútorok húzgálása, de még a hibásan elvégzett takarítás is megrövidítheti a csiszolt márványpadló élettartamát. A természetes kövekből készült burkolatok általában napi tisztítást igényelnek, azonban takarításuk nem történhet akármivel. Bizonyos tisztítószerek és vegyi anyagok sajnos idő előtti károsodásokat idézhetnek a felületen. Mielőtt tisztítószert vásárolnánk, ellenőrizni kell, hogy megfelelnek-e a márvány felületére. Az erős dörzsölés koptathatja a fényezést, a túl savas vagy lúgos anyagok pedig helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a felületen. A gépi takarításnál figyelni kell arra, hogy a kefék, sörték alkalmasak legyenek a polírozott márványon. Ha nem csiszolt márványra való eszközöket választunk, azzal szintén megsérthetjük a burkolatot. 

A karbantartás gyakoriságát nagymértékben meghatározza az is, hogy milyen igénybevételnek kitett helyen van a burkolat. Kisebb forgalmú helyen, általában hosszú évekig nem szükséges hozzányúlni a felcsiszolt márványpadlóhoz. Ezzel ellenben egy olyan helyen, ahol naponta akár több ezer lábnyom is átkelhet a burkolat felületén, ott hamarabb számolnunk kell a felület sérülésével, és a fényességi szint kopásával.

Elérkezett a következő karbantartás ideje?
Nyugodtan bízza ránk a márványfelületek helyrepofozását!

Ajánlatkérés

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása