Fényes, strapabíró felület – Ultratop padló

2021. január 12.
3187
Mapei Ultratop padló

A Mapei Ultratop sokoldalúsága miatt kiválóan alkalmas számos civil jellegű felhasználásra, beleértve a magánjellegű, ipari és üzleti célokat.  Nem csak a beltéri aljzatok és csiszolt padlók kiegyenlítésére alkalmazható, de gyönyörű és szuper tartós dekorpadló alakítható vele.

A modernkori kihívások modern megoldásokat kívánnak


A régi ipari épületek ma már méltán adnak helyet korunk legnívósabb építészeti remekműveinek, melyhez nagyban hozzájárult a modern belső élettér kialakítására való igény is. Ez az irányvonal, ma már nem csak az iroda kivitelezések többségében köszön vissza, de a magáncélú vagy ipari felhasználás során is kiemelkedő szerepet kap. A letisztult, minimál stílus manapság az egyik legkedveltebb irányzat, melyhez az egyik legjobban passzoló stílusjegy, a betonpadló is hozzátartozik. Manapság is többféle betonpadló közül válogathatnak a tulajdonosok, így bárki találhat az igényeihez és otthonához passzoló stílust és kialakítást. A Mapei Ultratop padló rendkívül népszerű választás, hiszen nem csak számos előnyével vált a felhasználók kedvencévé, de az ultramodern kinézetével is. Cégünk, szorosan együtt működik a Mapei Kft.-vel, így már az Ön otthonában vagy irodájában is kivitelezni tudjuk!

Önnek is egy gyönyörű ultratop padló az álma? Kívánsága számunkra parancs! Kérje egyedi árajánlatunkat!

Ajánlatkérés

Nemcsak a teljes újraburkolás lehet a megoldás!


Még a mai napig számos magánlakásban, közintézményben, irodaházban köszönnek vissza olyan burkolatok, amelyeket több évtizeddel ezelőtt alkottak meg a mesteremberek. A rendszeres használat miatt azonban egy idő után megkopott már a felületük, elvesztették fényüket, és esztétikailag sem felelnek már meg. Ilyenkor két lehetősége van a tulajdonosoknak: vagy a teljes újraburkolásban gondolkodnak, vagy felcsiszoltatják a meglévő burkolatot, és megpróbálják azt megmenteni. Az előbbi nemcsak költséges lehet, de elég nagy felfordulással is jár. Ehhez képest egy szakszerűen felcsiszolt betonpadló várható költsége jóval kedvezőbb lehet, nem beszélve arról, hogy a végeredmény is igény szerint tökéletesíthető. Például akár teljesen új megjelenést is kölcsönözhetünk a burkolatnak. A csiszolt beton esetében tehát megvan a lehetőségünk arra, hogy a megjelenését az egyedi igényeinkhez tudjuk igazítani. Ilyen átalakításra váró burkolatok esetében jó választás lehet a Mapei ultratop nevezetű terméke is. A Geomárvány Kft.-nél a KLINDEX betoncsiszoló rendszerével dolgoztatjuk meg a felületeket, ami már önmagában is egy megoldás lehet egy régi, sérült vagy megunt betonburkolat újragondolására.

Mi az az Ultratop padló?


A Mapei Ultratop egy olyan önterülő aljzatkiegyenlítő anyag, amelyet új vagy akár meglévő betonra felhordva is ultragyors száradást és tökéletesen homogén felületet tehetünk lehetővé, vagy akár foltos "iparibb" megjelenése is lehet. A különleges hidraulikus kötőanyagának hála, hihetetlenül kemény szilárdságot és ellenállóságot biztosít. Talán kevesen gondolnák, de a Mapei ultratop olyannyira univerzális, hogy akár burkolat nélküli készpadlóként is alkalmazhatjuk.

mapei ultratop, a dekoratív padló
Ellenálló vagy inkább dekoratív padló? A mai modern technológiáknak hála, már nem kell kompromisszumot kötnie!

Miért fontos a strapabíró kialakítás?


Burkolatot általában több évre választunk, és hosszútávú befektetésként tekintünk rá. Sokan döntenek betonburkolat mellett, hiszen megfizethető, jól bírja a gyűrődést és esztétikus felületet alakíthatunk ki belőle. Egy betonpadlónak minden esetben bírnia kell a környezeti, és a napi használatból eredő terheléseket. A betonpadlók ezen tulajdonsága ezáltal kulcskérdéssé válik, különösen az olyan területeknél, ahol a felületek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A Mapei Ultratop segítségével kialakított padló a helyes karbantartás mellett, egy végtelenül strapabíró és terhelhető felületet eredményez. Olyannyira, hogy az ultratop terméket akár olyan ipari környezetben is alkalmazhatjuk, ahol nagy forgalom vagy kerekes járművek áthaladása is várható. Egy minden szempontból megfelelő padlóra azonban nem csak az ipari célra szánt területeken lehet szükség. Magán célú felhasználásra, vagy csak a kiállítótermek, éttermek, templomok, bemutatótermek, irodák, áruházak fogadófelületeként is szívesen alkalmazzák a dekoratív megjelenése miatt.

A Mapei ultratop egy hagyományos burkolattal összehasonlítva is számos előnnyel kecsegtet. A tömörebb állagának köszönhetően jóval kevésbé sérülékeny felület alakítható ki vele, ami higiénikusabb és könnyebb tisztíthatóságot eredményez. Ami pedig az esztétikát illeti, a Mapei Ultratop segítségével kialakított padló egy nagyon szép, homogén, és összességében sokkal dekoratívabb felületet ad. A Mapei kollekciójában pedig nemcsak egyféle színvilág érhető el, de többféle árnyalat közül találhatjuk meg a biztos befutót.

Ha nem csak a terhelhetőség, de a kinézet is számít, akkor Mapei Ultratop!


A burkolatok tartóssága mellett, ma már legalább ugyanannyira fontos annak megjelenése is. Talán ez nem is meglepő tekintve, hogy ez lesz az a felület, amit hosszú évekig nézegetni fogunk otthonunkban, vagy amivel a vállalkozásunk ügyfelei találkozni fognak nap, mint nap.

A Mapei Ultratop segítségével lehetőségünk adódik a padló megjelenését teljes egészében az egyedi igényeinkhez szabni. A padló kivitelezése során számos eljárás létezik a felület végső megjelenésének kialakítására. Az ultratop segítségével végre leszámolhatunk a sablonos, szürke kinézettel, hiszen szebbnél-szebb megjelenések alakíthatók ki a felhasználásukkal. Ez a sokszínűség lehetőséget ad a felhasználónak arra, hogy szabadon dönthessen a padló kinézetéről. A Mapei Ultratop választásával is kaphatunk egy gyönyörűen fényes hatású felületet végeredményként a Klindex betoncsiszolás és polírozás alkalmazásával. Így tehát a fényességi szintről minden esetben a megrendelő dönthet, melyre hatással lehetnek a felhasználási cél mellett az épület egyéb sajátosságai is. A Mapei Ultratop széles termékpalettájának hála azonban nemcsak a fényességi szintről, de a felület színéről is szabadon dönthetünk. A termék jelenleg tört fehér, antracit szürke, és sötét bézs színekben érhető el, de a szakembereink igény szerint egy többszínű mintázatból álló, dekorpadlót is kialakíthatnak.

mapei ultratop padló, a strapabíró padló
Strapabíró, egyenletes és szuper dekoratív felület? Már létezik! Mapei Ultratop! Keressen minket bizalommal!

Hogyan születik meg a tökéletes padló a Mapei Ultratop felhasználásával?


Kivitelezés előtt szakembereinek alaposan megvizsgálják, és le is tesztelik a már meglévő aljzatbetont, a felületi egyenlőtlenség, a porozitás és egyéb fontos paraméterek tekintetében. Ha ezek rendben vannak, és az aljzat megfelel egy beltéri betoncsiszolás kivitelezéséhez, akkor megkezdődhet a munka, és vele együtt az ultratop padló kialakítása. A munkafolyamat az aljzatbeton felcsiszolásával és alapos portalanításával kezdődik meg. A betoncsiszolást cégünk a KLINDEX gyémántfejes csiszolórendszerével végzi el, ami már önmagában is garancia az optimális végeredményre. A megfelelő felület előkészítés után egy úgynevezett Primer SN alapozóval kezeljük a padlót, ahol a pórusok tömítése is megtörténik, és ezzel együtt egy egységes tapadófelület kialakítása. A vízzel elkevert Ultratop habarcsot elég mindösszesen egy rétegben felvinni ahhoz, hogy tökéletes végeredményt érhessünk el. A bedolgozást követően a megszilárdult felületet különféle segédanyagok felhasználásával tesszük még ellenállóbbá. Az Ultratop magában ipari megjelenésű, mert foltos, azonban ha egy fényesebb, esztétikusabb felületet szeretnénk, akkor a felület lezárását megelőzheti egy betoncsiszolás, amellyel könnyedén elérhetjük ezt a hatást. Az új padlónk kiemelt víz- és olajállósága érdekében pedig impregnáljuk a felületet.

Ha tökéletes Ultratop padló, akkor Geomárvány Kft.!


A kivitelezés során érdemes egy megfelelő szakértelemmel és kiváló referenciákkal rendelkező szakembert megbízni, ugyanis egy ilyen padló kialakítása nagy gyakorlatot kíván meg. A munkafolyamat során nem csak a pontos víz-por arány betartására, az alapos elkeverésre, és az eszközök megfelelő használatára kell odafigyelni, de a gondos kivitelezésre is. Ez mind szükséges ahhoz, hogy egy foltosodás-mentes, igazán strapabíró padlót alakíthassunk ki.

Cégünk több évtizede működik a piacon. Ez idő alatt számos magánlakást, társasházat, ipari és üzleti jellegű épületet varázsoltunk szebbé és élhetőbbé. Nemcsak dekorpadlók kivitelezését, de a betoncsiszolás mellett márvány, gránit és parketták csiszolását, illetve polírozását is elvállaljuk, mindezt a lehető legmagasabb színvonalon. Magán megrendelők, illetve kisebb- és nagyobb projektek kivitelezői egyaránt jelen vannak az ügyfeleink között. A magasan képzett kollégáink, a gondos kivitelezés és a kiváló minőségű alapanyagok mellett a legkorszerűbb technológiák és gépek meglétére is figyelmet fordítunk. Gépparkunkat az elmúlt évek alatt folyamatosan fejlesztettük, és jelenleg is a legmodernebb KLINDEX csiszológépekkel vonulunk ki a helyszínre.

Ön is ultratop padló kialakításában gondolkodik? Várjuk megkeresését!

Ajánlatkérés

Modern megoldás nagy terek padlójának a kialakításához


Az újonnan felhúzott épületek modern megoldásokat kívánnak meg, különösen akkor, ha bevásárlóközpontról, irodaházakról vagy közösségi terekről, de akár egy óriási területet felölelő raktárépületről van szó. Ezeken a helyeken egy nap akár több ezer ember is megfordulhat, így nem árt odafigyelni a külcsínre. A korszerű megoldásokba a burkolatok is beletartoznak, hiszen az esztétikus megjelenés mellett gondolnunk kell a folyamatos gyalogos- és gépforgalom okozta koptató hatásra is. A Mapei Ultratop padló lényegre törő, hiszen minden megvan benne, amit csak egy betonburkolattól elvárhatunk: tartós, ellenálló és nagyon esztétikus.

mapei ultratop betonpadló
Strapabíró, teljesen sima felület nagy területeken a Mapei Ultratop betonpadló rendszernek köszönhetően

Egy betonpadló, számos előnnyel


Amennyiben a burkolatok nagyobb igénybevételnek lesznek kitéve, érdemes egy szuper tartós, a sérüléseknek is ellenálló, és könnyen tisztítható felületet kialakítani az adott térbe. A Mapei Ultratop egy olyan zsákos, aljzatkiegyenlítő anyag, melynek köszönhetően minden kívánalmunk valóra válhat. A hagyományos betonburkolatokkal összehasonlítva ez a burkolat egy jóval kevésbé sérülékeny felületet eredményez. Ezzel a technológiával továbbá egy homogénebb, kevésbé szemcsés felületet érünk el, amely több szempontból is kedvezővé válhat számunkra. A tömörebb állagának hála, egy esztétikusabb megjelenést kapunk, amelyet a folyamatos gyalogosforgalom, a gépi takarítás, és a rakodás is kevésbé sért majd meg. A megfelelő felületkezelés után pedig, a szennyeződéseknek, olajnak és víznek is ellenálló burkolatot kaphatunk.

A Mapei Ultratop padló kiválóan alkalmas:

  • újonnan kialakított felületek bevonásához,
  • meglévő felületek újrapofozásához,
  • de akár burkolat nélküli készpadlóként is használhatjuk.

Olyan helyeken is alkalmazhatjuk, ahol a szintezés miatt már nincs lehetőség egy újabb 5-6 cm réteg kialakításához, hiszen az Ultratop vékony rétegben is felhordható. Abban az esetben, ha már egy kész betonpadló felújításáról van szó, különösen fontos lehet a költséghatékonyság. Egy jól bedolgozott betonfelület csiszolásának a költsége általában kedvezőbb, arról nem is beszélve, hogy a várható végeredmény is kecsegtetőbb lesz. Nem minden burkolat alkalmas azonban csiszolt betonpadlónak, vagy a rábetonozás egyszerűen nem oldható meg. Az ilyen esetekben is kiváló megoldás lehet ez a termék. 

Nem mindennapi megjelenés


A Mapei Ultratop segítségével lehetőségünk nyílik a betonpadló megjelenésének kiválasztására. A Mapei Utratop betonpadló többféle színlehetőséget is felkínál számunkra, így jelenleg a tört fehér, antracit szürke és sötét bézs színekkel szemezhetünk, de szakembereink többféle mintázattal, vagy színnel is kivitelezhetik Önnek. Ez a burkolat már önmagában is egy esztétikus megjelenést ad, azonban a Klindex betoncsiszolással ezt csak tovább növelhetjük. A Klindex betoncsiszolás és polírozás után, a lenyűgözően fényes betonfelületek gyakorlatilag bármilyen üzleti épületben, lakossági- vagy közösségi térben megállják a helyüket. 

Sokan félnek a meglévő burkolat átalakításába belekezdeni, mert tartanak attól, hogy egyrészt sokáig fog tartani a munkafolyamat, másrészt pedig hosszabb ideig használhatatlanná válik majd az adott helyiség. Mivel itt egy önterülő anyagról van szó egyszerű előkészítést, gyors bedolgozást, és ultragyors száradást ígér, így a kialakítás is pofon egyszerűvé válik. Cégünknél profi eszközökkel, gépparkkal és szakmailag felkészült személyzettel vállaljuk a Mapei Ultratop betonfelületek teljes körű kivitelezését: a felületek bevonásától kezdve a betoncsiszoláson át, egészen a polírozásig és impregnálásáig.

Mapei ultratop kialakítása a cél? Örömmel várjuk hívását!

Kérje árajánlatunkat!

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása