Gránit padlók csiszolása és polírozása Klindex rendszerrel

2020. június 05.
1112
0
Gránit padlók csiszolása és polírozása Klindex rendszerrel

Az előző cikkünkben kitárgyaltuk, a márvány- és mészkőpadlók csiszolásának és polírozásának folyamatait. A mostani cikkünkben bemutatjuk a GRÁNIT padlók csiszolását és polírozását Klindex rendszerrel, valamint kiderül, hogy rengeteg cég miért nem vállal gránitcsiszolást, illetve miért a legdrágább a gránit padlók felújítása és csiszolása.

Elötte

gránit elotte

Utána

granit utana

Első fázis a durva csiszolás:

Ugyanúgy, mint a márvány padlók esetében itt is az első és legfontosabb lépés a durva csiszolás, ennél a fázisnál szüntetjük, meg a padlóban lévő szintkülönbségeket „fogakat”. Viszont mivel a gránit padlók sokkal keményebbek, mint a márvány, itt nagyon fontos a megfelelő gyémántszerszám használata (pl.: Klindex GS1). Többek között rengeteg cég azért nem vállal gránitcsiszolást mivel nem rendelkeznek a megfelelő szerszámmal vagy géppel.

granit csisz

Második fázis a durva csiszolás okozta karcok eltávolítása:

Rendkívül fontos itt is megfelelő szerszámhasználat, mivel a gránitpadlók kemény padlók, ezért ha rossz szerszámot használunk, illetve kihagyunk egy lépést akkor szinte biztos, hogy karcos marad a padló. Ezt egy csiszoló, aki nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal csak a polírozási fázisok végén fogja észrevenni. Ez folyamat két lépésből áll, azaz két különböző finomságú gyémántszerszámot jelent (pl.: GS 2 és GS 3 )

Durva csiszolás utáni szintetikus gyémántok használata:

Szerencsére a Klindex rendszerben megtalálhatóak a PAVELUX szintetikus abrazív csiszolószerszámok, amelyeket a gyémántszerszámok után használhatunk! Ezeknek a szerszámoknak azért van fontos szerepük, mert miközben eltávolítják az előző fémszerszámok karcait közben el is tömíti a gránitban található apró lyukakat, amelyek végén fénytörést okoznak, amelytől a padló úgy nézne, ki mintha koszos lenne, még ha tükörfényes is.

Ez folyamat három lépésből áll azaz három különböző finomságú PAVELUX-ot jelent (pl.: PAVELUX G 3,4,5 )

granit pavelux

Megkezdődik a műgyantakötésű gyémántszerszámos polírozás:

Ezeknél a fázisoknál a padló visszanyeri az eredeti színét, azonban nagyon fontos a megfelelő gép, amely kellően magas fordulatra képes, hogy a tökéletes mechanikai fényt érjük el. Ez folyamat 5-6 lépésből áll, azaz 5-6 különböző finomságú gyémántszerszámot jelent (pl.: GK 6,7,8,9).

Fényezőporos polírozás:

Szemben a márványcsiszolásnál a fényezőporozás nem a befejező fázisa a gránitcsiszolásnak, valamint nem mindenfajta géppel lehet ezt elvégezni, tehát ehhez a fajta munkavégzéshez is szükséges a megfelelő géppark! Köszönhetően a Klindex szabadalmaztatott THERMIC DISK-jének  egyedülálló módon képesek vagyunk a gránit padlók tökéletes tükörfény eléréséhez, köszönhetően a hőhatásnak, amelyet létrehoz és a fényezőport szinte „beleégeti” a felületbe, valamint felfényezi azt.

granit fenypor

Fényezőpor utáni gránit kristalizálás:

A mai modern technológiának köszönhetően, már lehetőség van a gránit felületek kristalizálására (pl.: Klindex Kristal Blu) , tehát a fényezőpor után a felületet tovább kristalizáljuk és polírozzuk, hogy megfelelő színmélységet és fényességet érjünk el.

granit kristalizalas

És a végeredmény:

granit vegeredmeny

granit vegeredmeny2

A fenti leírásból látszik, hogy gránit padlók csiszolása rendkívül sok lépésből áll (11-12 lépés), és megfelelő géppark és szerszám nélkül kivitelezhetetlen, tehát ha Önnek gránit padlója mindenképpen győződjön meg, hogy a vállalkozó rendelkezik-e gránit padlócsiszolási referenciával és a megfelelő gépparkkal !

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!