Parketta felújítás vagy új parketta, hogy döntsünk?

2021. december 13.
384
Jó döntés a parketta felújítás

Egy lakás vagy ház felújítása során gyakran felmerül a kérdés, hogy mi legyen a régi parkettával. A valódi fa parketta ugyanis akkor szép, ha az idő múlását, a lépteink zaját nem véljük rajta felfedezni. Kétségtelen tehát, hogy egy rendkívül igényes padlóburkolatot jelent, de csak akkor, ha gondját viseljük. Cégük innovatív gépparkjával nagyon eredményesen tudjuk helyrepofozni a régi, sérült padlóját - mindezt kiváló parketta felújítás árak mellett.

Amikor a megfáradt padló segítségért kiált


A parketta még mindig az egyik legnépszerűbb választás, ha beltéri padlóburkolatokról van szó, hiszen a valódia fa kinézete harmóniával tölti meg otthonunkat. Azonban ez is csak egy burkolat, amely egyet jelent azzal, hogy az idő vasfoga ígyis-úgyis rányomja majd a bélyegét. Egy fényét vesztett, karcos padlózat pedig minden csak nem esztétikus. Még akkor is képes igénytelen hangulatot árasztani, ha egyébként egy takaros és gyönyörű otthon falain belül van. 

Amennyiben a meglévő parkettánk már korántsem a régi önmaga, akkor elkezdhetünk gondolkodni a felújítási lehetőségeken. Alapvetően két út vezethet el odáig, hogy újra ragyogóan gyönyörű legyen. Felszedjük, és teljesen újat rakunk le, vagy felújíthatjuk a régit is. Ilyenkor joggal merül fel a kérdés a megrendelők részéről, hogy melyik módszer lenne kifizetődőbb számukra. Sajnos általában telefonon elég nehéz bármit is mondani, hiszen minden esetben látnunk kell azt, hogy mivel állunk szemben. Egy felújításra szoruló faparketta lehet ugyanis pusztán megkopott, teljesen beázott, elszíneződött vagy éppen olyan egyenetlen is, hogy már szinte megbotlunk benne.
Bárhogy is döntsünk azonban, máris egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy újra álomszép burkolatot tudhassunk magunkénak. 

Ajánlatkérés

1.    Új parketta lerakása

Sokan még mindig úgy tekintenek a cserére, hogy megoldják azt maguknak is. Ilyenkor aztán hamar rájönnek, hogy az eredmény mégsem olyan lesz, mint amire számítottak. Legyen szó bármilyen parketta cseréről, vannak bizonyos követelmények, amelyeket be kell tartani a kivitelezésnél. Egy új parketta lerakása számos műveletet foglal magában, hiszen ilyenkor a régi padlóval is meg kell birkóznunk. 

Először is fel kell szedni a régit, tehát a bontás az első lépés. Ez mindig a szegélylécek levételével kezdődik, amelyet a parketta soronkénti bontása követ. A szakszerű felszedésnél például az sem mindegy, hogy milyen a haladási irány. 

Ha ez megtörtént, akkor rendbe kell tenni az aljzatot is, hiszen egyenetlen talajra nem fogjuk tudni lerakni az újat. Megeshet, hogy hibás az aljzatkiegyenlítés és korábban ez okozta a padló teknősödését, recsegését vagy az elemek kilazulását. A munkafolyamat során ezeket a hibákat is orvosolni kell. 

Megérik a parketta felújítás árak
Megfizethető parketta felújítás ár után keresgél? Mentse meg velünk régi padlóját kiváló parketta felújítás árak kíséretével!

Az új parketta lerakásánál sokan döntenek úgy, hogy laminált padlóval pótolják a hiányt. Ennek általában az az oka, hogy első ránézésre kedvezőbb áron szerezhetjük be. Habár ennek választásával valóban több pénz maradhat meg a zsebünkben, ne felejtsük, hogy nem igazi fáról van szó. A valódi parketta szépségét és tartósságát szinte össze sem lehet hasonlítani egy csupán fa alapú padlóburkolattal. Laminált padlóra váltani tehát nem feltétlenül célszerű, már a későbbi felújítást tekintve sem. Amíg egy valódi parkettát gyönyörűen fel lehet újítani, addig egy laminált padlót csak cserélni lehet.

Nemcsak a régi parketta felszedése, de az új lerakása is sokba kerül. Nem beszélve arról, hogy ezek a munkafolyamatok általában nagy mennyiségű sitt képződésével, kosszal és felfordulással járnak. Ami azonban a csere mellett szól, hogyha egyszer az új parketta lerakását választjuk, akkor hosszú évtizedekig élvezhetjük majd a tökéletes padlóburkolatunkat. 

2.    A régi felújítása

Kevesen tudják, hogy a valódi fa parketta még, ha erősen sérült, akkor is felújítható. A parketta felújítás árak ma már megfizethetők, így egy jó választás elé nézhetünk ezzel az opcióval. Cégüknél például kedvező parketta felújítás árak mentén dolgozunk, ahol a parketta csiszolás ár minden esetben egyénileg kerül kialakításra. Amennyiben a minősége is engedi, érdemes törekedni arra, hogy megmentsük. A parkettacsiszolás például rég bevált módszere a régi burkolat megmentésének. Azt lehet mondani, hogy a mai modern csiszológépek megjelenésével, a csere már teljesen szükségtelenné vált. Sok esetben ugyanis egy alapos csiszolás is elég ahhoz, hogy új köntösben láthassuk viszont parkettánkat. 

A csiszolás általában abban az esetben is megvalósítható, ha erősen karcos, sérült, vagy éppen kopott, hiszen ezeket is ki tudják javítani a szakemberek. A folyamat nagyjából úgy néz ki, hogy egy nagyobb szemcsenagyságú csiszolófejjel kiegyenlítik a durvább felületi hibákat, és fokozatosan váltva egyre finomabb csiszolófejekre, tökéletesen simára csiszolják. Egy felcsiszolt felület olyan előnyökkel gazdagodik majd, amelyekre korábban nem volt példa. Például nem vonzza majd magához a port, könnyen takarítható válik, gyönyörűen fényes, és ellenálló lesz a felülete. Jó, ha tudjuk, hogy a csiszolással nemcsak az állapotán javíthatunk, de teljesen új megjelenést is kölcsönözhetünk neki. Ilyen lehet például a szuper fényes, vagy éppen az antik hatású megjelenés. A csiszolás mellett szól az az érv is, hogyha később esetleg ismét megsérül, akkor újra felújítható.

Végszóként


Összeségében elmondható, hogyha a parketta cseréje többe kerülne, mint a parketta csiszolás ár, akkor érdemes lehet megmenteni a régi padlót. Amennyiben vacillál a két opció között, azt ajánljuk, hogy kérje ki egy szakember segítségét, aki egy felmérés után segíteni tudja majd döntését a parketta felújítás vagy éppen csere javára. 

Nem tudja, hogy kihez forduljon? Cégüknél, közel 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen. A díjmentes helyszíni felmérés során alaposan megvizsgáljuk a jelenlegi parketta állapotát, és a lehető legoptimálisabb megoldást kínáljuk Önnek - mindezt a legjobb parketta felújítás ár kínálásával. Olyan innovatív Klindex csiszológépekkel állunk az ügyfeleink rendelkezésére, amelyekkel nem csak hatékony, de öröm is lesz a munka. 

Ajánlatkérés

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!