Terrazzo padló trendi és megunhatatlan

2021. augusztus 31.
256
terrazzo padló felújítása

A terrazzo padló hosszú évszázadok óta letaszíthatatlan a trónjáról. Különös szépsége és egyedi megjelenése mellett, egy hosszútávon is megtérülő választás a tulajdonosoknak. Felújítaná terrazzo burkolatát vagy szeretné akár egy új köntösben viszontlátni? A KLINDEX csiszolórendszerével egy gazdaságos és környezetbarát módon teheti meg mindezt!

Mi az a terrazzo burkolat?


A terrazzo egy olasz szó, amely eredetileg teraszt jelent. Habár a terrazzo nem kőburkolat, hanem egyfajta műkő, a készítéshez használt alapanyagokat mégis természetes kövek alkotják. Egy olyan kötőanyagba ágyazott zúzottkövek összességét takarja, amely végeredményben egy egységes és betonszilárd burkolat megszületését teszi lehetővé. A terrazzo burkolat egyik érdekessége, hogy nem csak egyedi színekben kivitelezhető, de tetszőleges mintázatokat is elrejthetünk a felületen. Különleges megjelenése szinte semmi mással nem téveszthető össze, így bárhol is járjunk a világban, a terrazzo burkolatot messziről felismerjük majd.
 

Kérje részletes árajánlatunkat

Hogyan vált a terrazzo korunk egyik legkiemelkedőbb burkolatává?


A terrazzo burkolat története Velencébe nyúlik vissza. Az építőmunkások bevett szokása volt, hogy az építkezésekből megmaradt kisebb természetes köveket felhasználták, és olcsóbb padlóburkolatokat készítettek belőle. A folyamatos kísérletezgetésnek hála, később a terrazzo népszerűsége már más országokba is eljutott. Egy olyan burkolattá nőtte ki magát, amely már bel-és kültéren is egyaránt megállta a helyét. Templomok katedrálisainak és padlóinak elkészítéséhez is felhasználták, hiszen egyedi mintázata miatt, műalkotásszintű burkolatok láthattak napvilágot. Ma már a terrazzo padlók világviszonylatban is kuriózumnak számítanak. A modern kor kihívásainak eleget téve, napjainkban már változatos és újragondolt formákban, színekben és felületekkel öltenek testet, így akár egy lakóotthonban is megállják a helyüket. Nagyon népszerű például az olyan betonburkolat is, amelyik terrazzo hatást kelt.

Terrazzo: lehetőségek tárháza egyetlen burkolatban


A terrazzo padló szolid eleganciát sugároz magából. Nem csupán egy burkoló elem, amin nap, mint nap járunk, hanem egy praktikus dekorációs elem is, amelyet kedvünkre formálhatunk át. Szánjuk bármilyen helyiségbe vagy épületbe, azonnal magával ragadja majd a tekinteteket. Sokoldalúsága miatt az építészek és tervezők is előszeretettel alkalmazzák, hiszen egy tartós és egyedi felület alakítható ki vele. Az eredeti terrazzo végső megjelenési formáját az apró kőtörmelékek színárnyalata, mérete és szilárdsága adja, így a töltőanyag tekintetében is szabad kezet kaphatunk. Ez lehet például gránit, márvány, mészkő vagy akár üveg is 

Habár a terrazzo díszes felülete még kopottan is megragadja a figyelmet, ahhoz, hogy a legszebb arcát mutathassa, a csiszolás lehetőségét hívjuk elő. Ha már a terrazzo, márvány tisztítása nem bizonyul elégnek, a KLINDEX csiszolórendszerét alkalmazzuk. Új színt lehelhetünk a felületbe, játszhatunk a mintákkal, esetleg dönthetünk matt, vagy éppen tükörfényes felület mellett is. A különféle eljárásoknak köszönhetően tehát újra egy dekoratív és változatos burkolat válhat belőle.

A megunhatatlan terrazzo burkolat
A terrazzo burkolat soha nem megy ki a divatból. Viselje gondját a KLINDEX csiszolórendszerével!

A terrazzo burkolat vitathatatlan előnyei


Egy megfelelően kialakított és kezelt terrazzo padló akár több évtizeden át megőrzi különleges báját. Ezután a KLINDEX csiszolás és polírozás segítségével akár újra felújítható. Mivel egy nagyon kemény, kőszerű anyagról van szó, egy hihetetlenül tartós felülettel gazdagodhatunk. A terrazzo és a márvány tisztítása megegyezik. Felületük nem csak ellenálló, de homogén is, így a terrazzo és márvány tisztítása nem okoz majd gondot. A terrazzo padlóban nincsenek fugák és felesleges hézagok. Ez egyrészt növelheti a burkolat esztétikai értéket és minőségét, másrészt pedig higiéniai szempontok miatt sem elhanyagolható, hiszen a kórokozók nem képesek megbújni a hézagokban. 

Hogyan válik a terrazzo burkolat igazán hosszú életűvé?


Fontos leszögeznünk, hogy a csiszolás nem csak abban az esetben válhat az előnyünkre, ha egy sérült burkolattal állunk szemben. Az újonnan kialakított terrazzo burkolatok élettartama és tartóssága is évekkel hosszabbodhat meg a módszer segítségével. Amennyiben a terazzo burkolat csupán matt és fényét vesztett, nincs más teendője, mint felpolíroztatni azt.

Még egy erősen megkopott terrazzo padlóról sem kell lemondanunk, hiszen gyönyörűen felújítható a KLINDEX csiszolórendszere segítségével. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a terrazzo burkolat már nem úgy fest, mint újkorában, akkor is van megoldás. Ha fényét vesztette, felületét kisebb-nagyobb karcolások, sérülések tarkítják, akkor egy megfelelő módon elvégzett csiszolás képes visszaállítani a burkolat eredeti báját. Nem kell magunkat kitenni a bontással és újraburkolással járó teljes procedúrának, hiszen cégünk szakemberei megoldják Ön helyett a problémát!

Amikor a terrazzo padló újra életre kel: KLINDEX gyémántszerszámos csiszolórendszer


A KLINDEX csiszolás során különféle méretű gyémánt csiszolókorongokkal haladunk végig a felületen. Ilyenkor akár 8-10 fajta gyémánttal is dolgozunk, hiszen nagyobb szemcseméretű koronggal kezdünk, majd fokozatosan váltunk egyre kisebb méretűre. Az előbbivel történik meg a síkba csiszolás (fogak eltüntetése), az utóbbival pedig a teljes csiszolás, amely polírozással zárul. A csiszolás végeztével a burkolat újra fénytől ragyogó, homogén felületű és ellenálló lesz. Talán kevesen gondolnának erre, de a teljes csiszolás során lehetőség adódik a felület megjelenésének megváltoztatására is. Szabadon dönthetünk a matt csiszolt, antikolt (gyémánt kefélt) és selyemfényű megjelenések között.

Gondolta volna?! Abban az esetben, ha lenyűgözi az eredeti terrazzo burkolat látványa, azonban csupán valamilyen cementalapú betonpadlóval rendelkezik, akkor is van megoldás! A SuperConcrete csiszolórendszerrel a megrendelő dönt arról, hogy betonpadlója milyen felületet kapjon. A SuperConcrete „TERRAZZO EFFECT” választásával az eredeti terrazzo burkolathoz hasonló kinézetet kaphat!
 

Kérje részletes árajánlatunkat

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!