Műkő párkány készítés

2021. július 30.
455
Műkő párkány készítés kedvező ár mellett

Egy minőségi módon elkészített párkány habár aprónak tűnő, de igen fontos részlet, ha egy stílusosan kialakított épületről van szó. Úgy képes teljesebbé tenni az otthonunk megjelenését, hogy ehhez semmilyen drasztikus változtatást nem kell eszközölnünk. A legjobb minőséget keresi? A Geomárvány Kft. örömmel készíti el Önnek a megálmodott párkányát! Nálunk a megfizethető műkő párkány ár, minőségi munkával jár! 


Ajánlatkérés

Párkány, avagy az ablak éke


Amikor új otthonba költözünk, vagy csak valamilyen felújításra kerül sor, akkor a nyílászárók kialakítása kulcskérdéssé válik. Az ajtók és ablakok méreteinek, stílusának és formájának megtervezése után, a további részletekre kell helyezni a hangsúlyt: ilyen lehet a párkányok, könyöklők kiválasztása. Elsőre talán kevesen gondolnak rá, de a párkánynak kiemelt szerepe van, hiszen ennek a beépítésével kelhetnek csak igazán életre az ablakok. Egy megfelelően kialakított párkány nem csupán esztétikai és kényelmi szempontok miatt kerül fel a nyílászárók elé, hanem védelmi funkciója is van. 

Az ablakpárkány vitathatatlan előnyei


Az ablakpárkány egy rendkívül fontos funkcionális elem a mindennapokban. A beltéri ablakpárkányok, vagy más néven könyöklők, leginkább csak esztétikai szerepet töltenek be a belső terekben, de megkönnyíthető velük az ablaknyílás vízszintesen elhelyezkedő felületeinek takarítása is. Ezzel ellenben a kültéri párkányokra már jelentős feladat hárul. A kültéri párkányok kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a vízelvezetésben. A nyílászárók beépítése során a nyílás alsó részén egy olyan rész keletkezik, ahol könnyedén felgyűlhet a csapadék. Ha pedig ez a víz nem tud elfolyni, akkor előbb-utóbb be fog szívódni a falba. Ez nyáron még hagyján, de a téli időszakban ez a falba ivódott felesleges nedvesség megfagy, károsítva ezzel a falat. A kültéri párkányok elsődleges feladata tehát az ablakra érkező nedvesség elvezetése és a falazat védelme a külső időjárási körülményekkel szemben. 

Ennek tükrében a külső és a belső párkányok általában eltérő anyagokból készülnek el. A kültéri ablakpárkányok például olyan anyagokból, amelyek remekül állják a sarat még a zord körülmények között is. Ilyen anyag lehet az acél, a márvány és a műkő is. Az épület belsejében lévő könyöklők többnyire műanyagból készülnek, de kedvünk szerint választhatunk ide is valamilyen természetes követ, vagy műkövet. A természetes kő és műkő párkány készítés folyamatának kiváló minőségben kell végbemennie, amelyben a gondos megmunkálás is közrejátszik. Gyakorlatilag csak így kerülhető el, hogy nem kívánt beázás jöjjön létre, és a párkány minden helyzetben ellenálló tudjon maradni az időjárás viszontagságaival szemben.


 
Kiváló minőségű műkő párkány készítése
A műkő párkány készítés cégünknél rutin eljárásnak bizonyul. Kiváló minőségű és mutatós műkő párkány a Geomárvány jóvoltából!

Hol használják a műkövet?


A műkő a természetes kövek helyettesítésére szolgáló anyag, amelyet cementből és gránit vagy kemény mészkő őrlemény keverékéből állítanak elő. Ahhoz, hogy a műkő párkány készítés során kiváló minőségű elemek láthassanak napvilágot, elengedhetetlen követelmény a megfelelő anyagválasztás és az ideális víz-cement tényező. A műkő párkány készítés folyamatához szükséges szerszámok nagyon hasonlóak, mint amiket a kőfaragó és kőműves munkák során kell használni. A műkő végleges szerkezeti tulajdonsága pedig attól függ, hogy a különféle adalékanyagok aránya és bedolgozása milyen módon zajlik. Ennek alapján lehet változtatgatni a felületi érdességet, a kopásállóság mértékét, és a kapott színárnyalatot. A műkő párkány ár ennek függvényében is változhat. Az általunk készített műkő párkányok felülete síkba-csiszolt, így nem csak gyönyörűen sima felülettel gazdagodnak, de könnyen takaríthatóvá is válnak. 
A műkő gyakorlatilag bárhol megállja a helyét, így a sírkövektől kezdve az építészeti remekműveken át, szinte bármire felhasználhatjuk. Műkövekből készülnek például a különféle lépcsőelemek, térkövek, szabadtéri szobrok, de még párkányként vagy könyöklőként is megállják a helyüket. A műkő párkány például igen közkedvelt választás, mind a lakóotthonok, mind pedig a közintézmények, irodaházak épületeibe. A műkövet anyagából adódóan különböző színekre lehet festeni, így a műkő párkányok rengeteg színvariációban készülhetnek el. Ennek köszönhetően pedig bárki megtalálhatja az épület stílusához leginkább passzoló színárnyalatot, ha párkányról van szó! Egy műkő párkánnyal egységes enteriőrt alakíthatunk ki otthonunkban, akár az egyes helyiségekhez illő módon is. Érdekli a műkő párkány ár? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Ajánlatkérés

Miért a műkő párkány?


Az anyag szerkezeti sajátosságából adódóan a műkőből készített párkányok nem csak időtálló, de egy igen dekoratív választásnak bizonyulnak. Egy profi módon megmunkált műkő párkány kellő szilárdsággal rendelkezik ahhoz, hogy strapabíró tudjon maradni, illetve ellenálljon a fagynak, a víznek és a felületi kopásnak. Ezen tulajdonságokon azonban tovább lehet erősíteni azáltal, hogy a műkő készítés során különféle technológiákkal munkáljuk meg a felületet.

A műkő párkány exkluzív és szemet gyönyörködtető megoldást kínál a tulajdonosok számára. A műkőből készült ablakpárkányok a rendeltetésszerű használat mellett igen sokáig lehetnek nyílászáróink ékei. 

  • mivel egy viszonylag rideg anyagról van szó, így ellenáll még a durvább mechanikai behatásoknak is pl. nehéz tárgyak leesése
  • remekül elviseli a párkány felületén elhelyezett tárgyak húzgálását 
  • jól tűri a hirtelen hőhatást
  • még hosszú idő elteltével sem vetemedik
  • tisztítása nem igényel speciális szereket vagy különösebb ápolást, így egy vizes törlőrongy segítségével tisztán tartható 

Szeretne egy időtálló párkánnyal vagy könyöklővel gazdagodni otthonában? Forduljon hozzánk bizalommal! Kiváló minőségű műkő párkányból faragjuk meg álmait, mindezt a kívánt méretben, széles anyag- és színválasztékban. A műkő párkány készítés mindig az Ön épületének megfelelően, egyedi méretre gyártással kerül kialakításra. A műkő készítés megkezdése előtt otthonában mérjük fel igényeit, majd a helyszínre szállítás kényelmével építjük be leendő párkányát. A személyre szabott műkő párkány ár miatt látogasson el hozzánk személyesen, és beszéljük át közösen jövőbeli terveit!


 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!