Műkő párkány készítés

2021. július 30.
1368
Műkő párkány készítés kedvező ár mellett

Egy minőségi módon elkészített párkány habár aprónak tűnő, de igen fontos részlet, ha egy stílusosan kialakított épületről van szó. Úgy képes teljesebbé tenni az otthonunk megjelenését, hogy ehhez semmilyen drasztikus változtatást nem kell eszközölnünk. A legjobb minőséget keresi? A Geomárvány Kft. örömmel készíti el Önnek a megálmodott párkányát! Nálunk a megfizethető műkő párkány ár, minőségi munkával jár! 


Ajánlatkérés

Párkány, avagy az ablak éke


Lakásfelújítás vagy teljes átalakítás során általában rengeteg minden terítékre kerülhet. Új nyílászárókat építettünk be, lecseréltetjük a meglévő burkolatot vagy merőben más beltéri fal színeket álmodhatunk meg. Amikor új otthonba költözünk, vagy csak valamilyen felújításra kerül sor, akkor a nyílászárók kialakítása kulcskérdéssé válik. Az ajtók és ablakok méreteinek, stílusának és formájának megtervezése után, a további részletekre kell helyezni a hangsúlyt: ilyen lehet a párkányok, könyöklők kiválasztása. Az ablakpárkány az otthon azon része, amire néha a legkevesebb figyelem kerül. Pedig egy ízlésesen megválasztott darab igenis hozzájárul a teljes enteriőr hangulatához. Elsőre talán kevesen gondolnak rá, de a párkánynak kiemelt szerepe van, hiszen ennek a beépítésével kelhetnek csak igazán életre az ablakok. Egy megfelelően kialakított párkány nem csupán esztétikai és kényelmi szempontok miatt kerül fel a nyílászárók elé, hanem védelmi funkciója is van. 

Az ablakpárkány vitathatatlan előnyei


Az ablakpárkány egy rendkívül fontos funkcionális elem a mindennapokban. A beltéri ablakpárkányok, vagy más néven könyöklők, leginkább csak esztétikai szerepet töltenek be a belső terekben, de megkönnyíthető velük az ablaknyílás vízszintesen elhelyezkedő felületeinek takarítása is. Ezzel ellenben a kültéri párkányokra már jelentős feladat hárul. A kültéri párkányok kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a vízelvezetésben. A nyílászárók beépítése során a nyílás alsó részén egy olyan rész keletkezik, ahol könnyedén felgyűlhet a csapadék. Ha pedig ez a víz nem tud elfolyni, akkor előbb-utóbb be fog szívódni a falba. Ez nyáron még hagyján, de a téli időszakban ez a falba ivódott felesleges nedvesség megfagy, károsítva ezzel a falat. A kültéri párkányok elsődleges feladata tehát az ablakra érkező nedvesség elvezetése és a falazat védelme a külső időjárási körülményekkel szemben. Kiváló minőségű műkő párkány készítése
A műkő párkány készítés cégünknél rutin eljárásnak bizonyul. Kiváló minőségű és mutatós műkő párkány a Geomárvány jóvoltából!

Milyen anyagból készüljön a párkány?


Egy ablakpárkány nézhet beltérre- vagy éppen kültérre is. Emiatt a külső és a belső párkányok általában eltérő anyagokból készülnek el. Az utóbbi esetben az anyagválasztásnál meg kell fontolni azt is, hogy itt sokkal zordabb körülmények várnak majd a párkányra. Például el kell tudni viselnie számottevő alakváltozás nélkül a folyamatos esőzéseket, a fagykárokat, de még a perzselő UV-sugárzást is. Ilyen ígéretes anyag lehet az acél, a márvány és a műkő is.

Habár beltérben egy kicsit fellélegezhetünk az anyagválasztást illetően, itt sem árt, ha tartós minőségben gondolkodunk. Az épület belsejében lévő könyöklők többnyire műanyagból készülnek, de kedvünk szerint választhatunk ide is valamilyen természetes követ, vagy műkövet. A természetes kő és műkő párkány készítés folyamatának kiváló minőségben kell végbemennie, amelyben a gondos megmunkálás is közrejátszik. Gyakorlatilag csak így kerülhető el, hogy nem kívánt beázás jöjjön létre, és a párkány minden helyzetben ellenálló tudjon maradni az időjárás viszontagságaival szemben. A műkő párkány készítés lehetőségét tehát egyre többen fedezik fel magáncélú felhasználásra is. Elmeséljük, hogy miért ilyen megnyerő választás ez az anyag!

Mi is az a műkő és mitől ilyen különleges?


A műkő a természetes kövek helyettesítésére szolgáló anyag, amelyet cementből és gránit vagy kemény mészkő őrlemény keverékéből állítanak elő. Ahhoz, hogy a műkő párkány készítés során kiváló minőségű elemek láthassanak napvilágot, elengedhetetlen követelmény a megfelelő anyagválasztás és az ideális víz-cement tényező. A műkő párkány készítés folyamatához szükséges szerszámok nagyon hasonlóak, mint amiket a kőfaragó és kőműves munkák során kell használni. A műkő végleges szerkezeti tulajdonsága pedig attól függ, hogy a különféle adalékanyagok aránya és bedolgozása milyen módon zajlik. Ennek alapján lehet változtatgatni a felületi érdességet, a kopásállóság mértékét, és a kapott színárnyalatot. A műkő párkány ár ennek függvényében is változhat. Az általunk készített műkő párkányok felülete síkba-csiszolt, így nem csak gyönyörűen sima felülettel gazdagodnak, de könnyen takaríthatóvá is válnak. 

Különleges műkő párkány készítés
Megfizethető műkő párkány ár gondos kőfaragók munkájával

Hol használják a műkövet? 


A műkő gyakorlatilag bárhol megállja a helyét, így a sírkövektől kezdve az építészeti remekműveken át, szinte bármire felhasználhatjuk. Műkövekből készülnek például a különféle lépcsőelemek, térkövek, szabadtéri szobrok. Mivel ezekben az esetekben kültéri helyszínről van szó, és olyan épületekről, elemekről, amelyeket nem pár évre terveznek, jól látszik, hogy mennyire megbízható választás a műkő. De mi a helyzet a beltéri felhasználás esetén? A műkövek még párkányként vagy könyöklőként is megállják a helyüket. A műkő párkány például igen közkedvelt választás, mind a lakóotthonok, mind pedig a közintézmények, irodaházak épületeibe. A műkövet anyagából adódóan különböző színekre lehet festeni, így a műkő párkányok rengeteg színvariációban készülhetnek el. Ennek köszönhetően pedig bárki megtalálhatja az épület stílusához leginkább passzoló színárnyalatot, ha párkányról van szó! Legyen lakásunk modern stílusban vagy klasszikus elegancia jegyében berendezve, bármilyen hangulathoz találhatunk egy szép színt. Egy műkő párkánnyal egységes enteriőrt alakíthatunk ki otthonunkban, akár az egyes helyiségekhez illő módon is. Érdekli a műkő párkány ár? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Ajánlatkérés

Miért a műkő párkány?


Az anyag szerkezeti sajátosságából adódóan a műkőből készített párkányok nem csak időtálló, de egy igen dekoratív választásnak bizonyulnak. Egy profi módon megmunkált műkő párkány kellő szilárdsággal rendelkezik ahhoz, hogy strapabíró tudjon maradni, illetve ellenálljon a fagynak, a víznek és a felületi kopásnak. Ezen tulajdonságokon azonban tovább lehet erősíteni azáltal, hogy a műkő készítés során különféle technológiákkal munkáljuk meg a felületet.

A műkő párkány exkluzív és szemet gyönyörködtető megoldást kínál a tulajdonosok számára. A műkőből készült ablakpárkányok a rendeltetésszerű használat mellett igen sokáig lehetnek nyílászáróink ékei. Ha ebben az anyagban gondolkodunk, akkor évtizedekig nem kell majd új párkány beépítésére költenünk.

A műkő párkány készítés lehengerlő választás:

  • mivel egy viszonylag rideg anyagról van szó, így ellenáll még a durvább mechanikai behatásoknak is pl. nehéz tárgyak leesése - kisgyermekek, háziállatok mellett is bátran beépíthető
  • remekül elviseli a párkány felületén elhelyezett tárgyak húzgálását - nehezen karcolódik meg 
  • jól tűri a hirtelen hőhatást - egy forró edény alja vagy a fagyos idő sem fog neki megártani
  • még hosszú idő elteltével sem vetemedik - a párkány ugyanolyan szép marad, mint újkorában
  • tisztítása nem igényel speciális szereket vagy különösebb ápolást, így egy vizes törlőrongy segítségével tisztán tartható 

Amennyiben műkő párkány készítés a cél, megfaragjuk akár legmerészebb elképzelését is!

Ajánlatkérés

Mitől függ a műkő párkány ár?


A természetes kövekből, műkőből készült párkányok, könyöklők, konyhapultok esetében sosincs két egyforma elképzelés. Mint ahogy minden lakás más-és más, úgy minden megfaragott termék is teljesen egyedi lesz. Sok ügyfél érdeklődik telefonon a műkő párkány ár felől, azonban elég nehéz látatlanban bármit is mondani. Egy előzetes helyszíni felmérésére minden esetben szükség lesz. Ha pedig ez megtörtént és szakembereink kiszálltak az Ön otthonába, akkor egy pontosabb képet kaphat majd a költségekről. A műkő párkány ár esetében bátran kérje személyre szabott ajánlatunkat, és mihamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot a helyszíni felmérés egyeztetése céljából!

Műkő párkány készítés a cél? Örömmel faragjuk meg ügyfeleinknek!


Szeretne egy időtálló párkánnyal vagy könyöklővel gazdagodni otthonában? Ha Ön is inkább tartós minőségben gondolkodik, akkor bátran forduljon hozzánk bizalommal! Nemcsak a természetes kövek megfaragásában vagyunk otthon, de műkövekkel is nagyon szeretünk dolgozni. Kiváló minőségű műkő párkányból faragjuk meg álmait, mindezt a kívánt méretben, széles anyag- és színválasztékban. A műkő párkány készítés mindig az Ön épületének megfelelően, egyedi méretre gyártással kerül kialakításra.

A műkő készítés megkezdése előtt otthonában mérjük fel igényeit, majd mesterembereink gondos szakértelemmel készítek el a kívánt termékeket. Ezek kiválóságáról akár Ön is meggyőződhet, ha ellátogat a bemutatótermünkbe – ez a lehetőség tehát nemcsak stúdióknak vagy kivitelezőknek szól, hanem magánmegrendelőknek is.  Elkalauzoljuk a munkafolyamatok világába, és megmutatjuk azt is, hogy milyen raktáron lévő kövekből válogathat. Az elkészült remekművekért pedig nem kell érte jönnie, nem kell cipekednie, hiszen a helyszínre szállítás kényelmével építjük be az otthonába. A személyre szabott műkő párkány ár miatt látogasson el hozzánk személyesen, és beszéljük át közösen jövőbeli terveit!

Ajánlatkérés

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!