Műkő párkány készítés

2021. július 30.
6545
Műkő párkány készítés kedvező ár mellett

Egy minőségi módon elkészített párkány habár aprónak tűnő, de igen fontos részlet, ha egy stílusosan kialakított épületről van szó. Úgy képes teljesebbé tenni az otthonunk megjelenését, hogy ehhez semmilyen drasztikus változtatást nem kell eszközölnünk. A legjobb minőséget keresi? A Geomárvány Kft. örömmel készíti el Önnek a megálmodott párkányát! Nálunk a megfizethető műkő párkány ár, minőségi munkával jár! 

Párkány beépítését tervezi? Érdekli a műkő párkány ár? Bátran kérje egyedi árajánlatunkat!

Ajánlatkérés

Párkány, avagy az ablak éke


Lakásfelújítás vagy teljes átalakítás során általában rengeteg minden terítékre kerülhet. Új nyílászárókat építettünk be, lecseréltetjük a meglévő burkolatot vagy merőben más beltéri fal színeket álmodhatunk meg. Amikor új otthonba költözünk, vagy csak valamilyen felújításra kerül sor, akkor a nyílászárók kialakítása kulcskérdéssé válik. Az ajtók és ablakok méreteinek, stílusának és formájának megtervezése után, a további részletekre kell helyezni a hangsúlyt: ilyen lehet a párkányok, könyöklők kiválasztása. Az ablakpárkány az otthon azon része, amire néha a legkevesebb figyelem kerül. Pedig egy ízlésesen megválasztott darab igenis hozzájárul a teljes enteriőr hangulatához. Elsőre talán kevesen gondolnak rá, de a párkánynak kiemelt szerepe van, hiszen ennek a beépítésével kelhetnek csak igazán életre az ablakok. Egy megfelelően kialakított párkány nem csupán esztétikai és kényelmi szempontok miatt kerül fel a nyílászárók elé, hanem védelmi funkciója is van. 

Az ablakpárkány vitathatatlan előnyei. Miért fontos a belső műkő ablakpárkány és a külső ablakpárkány beépítése?


Az ablakpárkány egy rendkívül fontos funkcionális elem a mindennapokban. Ne felejtsük el azonban, hogy az ablak mindkét oldalán helyet foglalnak, és pont emiatt más-és más tulajdonságoknak kell megfelelniük.

A beltéri ablakpárkányok, vagy más néven könyöklők, elsősorban esztétikai szerepet töltenek be a belső terekben. Mivel több nyílászáró is található a lakásban, ezért érdemes törekedni arra, hogy a párkányok stílusban is harmonizáljanak a helyiség többi elemével. Amennyiben az elemek megfelelő méretben készülnek el, lehetőséget adnak arra is, hogy egy kicsit bővítsük életterünket. Például gyönyörű virágokat pakolhatunk rájuk, de akár konyhai, fürdőszobai kiegészítők is elférhetnek rajta. Egyre gyakoribb a használatuk munkafelületként, vagy pihenősarokként is, ha az ablakpárkány alacsonyabban és szélesebben helyezkedik el. Funkcióját tekintve nagy segítségünkre lesz télen a hideg elleni védelemben és a megfelelő hőelosztás biztosításában is. Egyfajta hidat képez az ablak felől érkező hideg és a radiátor felől érkező meleg levegő között. De megkönnyíthető velük az ablaknyílás vízszintesen elhelyezkedő felületeinek takarítása is. Ezzel ellenben a kültéri párkányokra már jelentős feladat hárul, mivel a szabad ég alá néznek.

A kültéri párkányok elsődleges célja az ablak szerkezetének megtartása, hiszen egyfajta alátámasztást képeznek a nyílászárónak. Megfelelő konstrukció és elhelyezés esetén a párkány stabil alapot képez, amely megakadályozza az ablak többi részének rázkódását még egy igen viharos időjárási körülmény esetén is. Kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a vízelvezetésben is. A nyílászárók beépítése során a nyílás alsó részén egy olyan rész keletkezik, ahol könnyedén felgyűlhet a csapadék. Ha pedig ez a víz nem tud elfolyni, akkor előbb-utóbb be fog szívódni a falba. Ez nyáron még hagyján, de a téli időszakban ez a falba ivódott felesleges nedvesség megfagy, károsítva ezzel a falat. A kültéri párkányok elsődleges feladata tehát az ablakra érkező nedvesség elvezetése és a falazat védelme a külső időjárási körülményekkel szemben. Természetesen a külső párkány esetében is ugyanúgy megjelenik az esztétikusságra való igény. Modern és ízléses anyagok használatával (pl. műkő párkány) a kültéri párkány az ingatlan ékes dekorációja lehet.



Kiváló minőségű műkő párkány készítése
A műkő párkány készítés cégünknél rutin eljárásnak bizonyul. Kiváló minőségű és mutatós műkő párkány a Geomárvány jóvoltából!

Ha belső vagy külső párkány beépítése a cél, akkor milyen anyagból készüljön a párkány?


Mint, ahogyan azt az előző fejezetben ismertettük, egy ablakpárkány nézhet beltérre- vagy éppen kültérre is. Emiatt a külső és a belső párkányok általában eltérő anyagokból készülnek el. Az utóbbi esetben az anyagválasztásnál meg kell fontolni azt is, hogy itt sokkal zordabb körülmények várnak majd a párkányra. Például el kell tudni viselnie számottevő alakváltozás nélkül a folyamatos esőzéseket, a fagykárokat, de még a perzselő UV-sugárzást is. Ilyen ígéretes anyag lehet az acél, a márvány és a műkő is. Habár beltérben egy kicsit fellélegezhetünk az anyagválasztást illetően, itt sem árt, ha tartós minőségben gondolkodunk. Az épület belsejében lévő könyöklők többnyire műanyagból készülnek, de kedvünk szerint választhatunk ide is valamilyen természetes követ, vagy műkövet.

A legnépszerűbb anyagokról dióhéjban:

Műanyag: nagy előnye, hogy nagyon sokféle színben elérhető, kedvező áron beszerezhető, könnyen takarítható, és a telepítése is egyszerű lesz. A PVC hátránya között említhető, hogy mivel az anyag képes elnyelni a szennyeződéseket, így az idő múlásával besárgulhat, illetve kisebb deformációra is hajlamos lehet.

Fa: szintén népszerű választás a fából készült csodaszép párkány is, feltéve, ha van időnk a későbbi karbantartásra. Habár a gyártók általában mindent megtesznek, hogy valahogy meghosszabbítsák a fából készült elemek későbbi élettartamát, még így is sok hátrányuk akad. Igen érzékenyek a hőmérséklet-változásokra, rosszul viselik a magas páratartalmat, deformálódhatnak, kifakulhatnak a napfénytől, de még a szú is beléjük költözhet.

Természetes kövek: a kő fajtától és származási helyétől függően a felület színe és típusa szinte bármilyen lehet, így teljesen egyedi megjelenést érhető el. A márvány például nagyon elegánsan néz ki, a gránit pedig remekül ellenáll a külső környezeti és mechanikai hatásoknak. Habár hátrányuk között említhető az áruk, általában egy életre szóló befektetés elé nézhetünk a természetes kövek választásával.

Műkő: a műkő párkány készítés lehetőségét tehát egyre többen fedezik fel magáncélú felhasználásra is. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy inkább egy új fejezetben meséljük el, hogy miért ilyen megnyerő választás ez az anyag!

Különleges műkő párkány készítés
Megfizethető műkő párkány ár gondos kőfaragók munkájával

Mi is az a műkő és mitől ilyen különleges a műkő ablakpárkány?


A műkő a természetes kövek helyettesítésére szolgáló anyag, ennek eredményeként pedig olyan megjelenést és mintázatot lehet elérni, ami megszólalásig hasonlít például egy gránit vagy márvány felületre. Általában annyi plusz különbséggel (előnnyel), hogy jóval könnyebbek és olcsóbbak is lesznek. Bátran ajánljuk tehát azoknak, akik természetes megjelenést szeretnének, nincs idejük karbantartásra, és pénztárcabarát megoldásban gondolkodnak.

A műkövet cementből és gránit vagy kemény mészkő őrlemény keverékéből állítanak állítják elő. Ahhoz, hogy a műkő párkány készítés során kiváló minőségű elemek láthassanak napvilágot, elengedhetetlen követelmény a megfelelő anyagválasztás és az ideális víz-cement tényező. A műkő párkány készítés folyamatához szükséges szerszámok nagyon hasonlóak, mint amiket a kőfaragó és kőműves munkák során kell használni. A műkő végleges szerkezeti tulajdonsága pedig attól függ, hogy a különféle adalékanyagok aránya és bedolgozása milyen módon zajlik. Ennek alapján lehet változtatgatni a felületi érdességet, a kopásállóság mértékét, és a kapott színárnyalatot. A műkő párkány ár ennek függvényében is változhat. Az általunk készített műkő párkányok felülete síkba-csiszolt, így nem csak gyönyörűen sima felülettel gazdagodnak, de könnyen takaríthatóvá is válnak.

Hol használják a műkövet? Nem csak műkő ablakpárkány lehet belőle!


A műkő gyakorlatilag bárhol megállja a helyét, így a sírkövektől kezdve az építészeti remekműveken át, szinte bármire felhasználhatjuk. Műkövekből készülnek például a különféle lépcsőelemek, térkövek, szabadtéri szobrok. Mivel ezekben az esetekben kültéri helyszínről van szó, és olyan épületekről, elemekről, amelyeket nem pár évre terveznek, jól látszik, hogy mennyire megbízható választás a műkő. De mi a helyzet a beltéri felhasználás esetén? A műkövek még párkányként vagy könyöklőként is megállják a helyüket. A műkő párkány például igen közkedvelt választás, mind a lakóotthonok, mind pedig a közintézmények, irodaházak épületeibe. A műkövet anyagából adódóan különböző színekre lehet festeni, így a műkő párkányok rengeteg színvariációban készülhetnek el. Ennek köszönhetően pedig bárki megtalálhatja az épület stílusához leginkább passzoló színárnyalatot, ha párkányról van szó! Legyen lakásunk modern stílusban vagy klasszikus elegancia jegyében berendezve, bármilyen hangulathoz találhatunk egy szép színt. Egy műkő párkánnyal egységes enteriőrt alakíthatunk ki otthonunkban, akár az egyes helyiségekhez illő módon is. Érdekli a műkő párkány ár? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Ajánlatkérés

Miért a műkő párkány? Ideális választás belső vagy külső párkány készítés céljából!


Az anyag szerkezeti sajátosságából adódóan a műkő ablakpárkány nem csak időtálló, de egy igen dekoratív választásnak bizonyul. Egy profi módon megmunkált műkő párkány kellő szilárdsággal rendelkezik ahhoz, hogy strapabíró tudjon maradni, illetve ellenálljon a fagynak, a víznek és a felületi kopásnak. Ezen tulajdonságokon azonban tovább lehet erősíteni azáltal, hogy a műkő készítés során különféle technológiákkal munkáljuk meg a felületet.

A műkő párkány exkluzív és szemet gyönyörködtető megoldást kínál a tulajdonosok számára. A műkőből készült ablakpárkányok a rendeltetésszerű használat mellett igen sokáig lehetnek nyílászáróink ékei. Ha ebben az anyagban gondolkodunk, akkor évtizedekig nem kell majd új párkány beépítésére költenünk.

Műkő párkány
Geomárvány: egyedi igények, stílusos megjelenés, megfizethető műkő ablakpárkány ár

A műkő párkány készítés lehengerlő választás:

  • mivel egy viszonylag rideg anyagról van szó, így ellenáll még a durvább mechanikai behatásoknak is pl. nehéz tárgyak leesése - kisgyermekek, háziállatok mellett is bátran beépíthető
  • remekül elviseli a párkány felületén elhelyezett tárgyak húzgálását - nehezen karcolódik meg 
  • jól tűri a hirtelen hőhatást - egy forró edény alja vagy a fagyos idő sem fog neki megártani
  • még hosszú idő elteltével sem vetemedik - a párkány ugyanolyan szép marad, mint újkorában
  • tisztítása nem igényel speciális szereket vagy különösebb ápolást, így egy vizes törlőrongy segítségével tisztán tartható 

Amennyiben műkő párkány készítés a cél, megfaragjuk akár legmerészebb elképzelését is!

Ajánlatkérés

Mitől függ a műkő párkány ár? Ha Geomárvány, akkor barátságos műkő ablakpárkány ár!


A természetes kövekből, műkőből készült párkányok, könyöklők, konyhapultok esetében sosincs két egyforma elképzelés. Mint ahogy minden lakás más-és más, úgy minden megfaragott termék is teljesen egyedi lesz. Általánosságban elmondható, hogy a műkő párkány ár függ attól, hogy hány darab elemet szeretnénk beépíteni, és ezt milyen méretben és formában képzeljük el megvalósítani. Sok ügyfél érdeklődik telefonon a műkő párkány ár felől, azonban elég nehéz látatlanban bármit is mondani. Egy előzetes helyszíni felmérésére minden esetben szükség lesz. Ha pedig ez megtörtént és szakembereink kiszálltak az Ön otthonába, akkor egy pontosabb képet kaphat majd a költségekről. A műkő párkány ár esetében bátran kérje személyre szabott ajánlatunkat, és mihamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot a helyszíni felmérés egyeztetése céljából!

Műkő párkány készítés a cél? Beltéri vagy kültéri párkány beépítésén gondolkodik? Örömmel faragjuk meg ügyfeleinknek!


Szeretne egy időtálló párkánnyal vagy könyöklővel gazdagodni otthonában? Ha Ön is inkább tartós minőségben gondolkodik, akkor bátran forduljon hozzánk bizalommal! Nemcsak a természetes kövek megfaragásában vagyunk otthon, de műkövekkel is nagyon szeretünk dolgozni. Kiváló minőségű műkő párkányból faragjuk meg álmait, mindezt a kívánt méretben, széles anyag- és színválasztékban. A műkő párkány készítés mindig az Ön épületének megfelelően, egyedi méretre gyártással kerül kialakításra.

A műkő készítés megkezdése előtt otthonában mérjük fel igényeit, majd mesterembereink gondos szakértelemmel készítek el a kívánt termékeket. Ezek kiválóságáról akár Ön is meggyőződhet, ha ellátogat a bemutatótermünkbe – ez a lehetőség tehát nemcsak stúdióknak vagy kivitelezőknek szól, hanem magánmegrendelőknek is.  Elkalauzoljuk a munkafolyamatok világába, és megmutatjuk azt is, hogy milyen raktáron lévő kövekből válogathat. Az elkészült remekművekért pedig nem kell érte jönnie, nem kell cipekednie, hiszen a helyszínre szállítás kényelmével építjük be az otthonába. A személyre szabott műkő párkány ár miatt látogasson el hozzánk személyesen, és beszéljük át közösen jövőbeli terveit!

Megfizethető műkő ablakpárkány ár? Kattintson!

Ajánlatkérés

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása